Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
2068 27-Apr-2015

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
In alegerea unei investitii, managerii trebuie sa ia in considerare si multi factori care pot fi cuantificati mai greu. Iata cateva exemple:
efectul asupra mediului, asupra comunitatii locale sau asupra angajatilor.
  • Exista mai multe moduri de a calcula in bani efectul pe care un proiect il are asupra mediului si a persoanelor implicate: reducerea poluarii, scaderea somajului sau imbunatatirea climatului de munca.
Cu toate acestea, aceste calcule depind mult de presupunerile initiale. De aceea, sunt usor de manipulat si sunt considerate subiective.
  • Corelatia cu viziunea firmei.
Multe proiecte profitabile sunt respinse daca nu se incadreaza in viziunea companiei. De exemplu, un producator de PC-uri s-ar putea diversifica in software, insa nu va face aceasta schimbare daca nu corespunde viziunii.
  • Suportul persoanelor implicate.

    Pentru a fi implementat cu succes, un proiect de investitie trebuie sa se bucure de suportul stakeholderilor. Oinvestitie foarte atractiva din punct financiar poate fi respinsa daca nu se bucura de popularitate.
O idee de proiect neagreata din start va fi foarte greu de implementat. Factorul uman joaca un rol important in cazul investitiilor si nu trebuie neglijat de manageri.
  •  Abilitatea de a echilibra factorii obiectivi si cei subiectivi depinde de talentul unui manager de a lua decizii. Aceasta abilitate se castiga in timp prin experienta.
Ca instrument de decizie puteti folosi matricea proiectelor. Acest tip de matrici permit realizarea de clasamente ale proiectelor considerate. Pe linie se asaza variantele de proiecte, iar pe coloana criteriile stabilite.

https://www.afacerilacheie.net/articole/management/-cum-alegem-un-proiect-de-investitii-in-afaceri-3348.html



Tags: investitieafacereafaceriinvestiti in afaceriproiect de investitiealegere investitie


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Cum faci alegerea investitiei intr-un proiect profitabil?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

01 Iun2016

4 pasi care iti maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari

de Dragos Craciun
Oricare ar fi situatia in care va gasiti, urmati acesti 4 pasi care va maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari! 1. Ascultati cu atentie Intr-adevar, este foarte important sa va ascultati cu atentie interlocutorul pentru a putea pregati terenul propriei...
Citeste mai departe
1620 Management
26 Mai2016

Cat de important este sa te intelegi bine cu persoanele potrivite afacerii pe care o conduci

de Cosmin Enescu
La locul de munca, se intampla frecvent sa lucrati cu persoane ce apartin diferitelor generatii cu diferite stiluri de munca, moduri de a gandi si de a comunica. De multe ori, in organizatiile romanesti se repeta acelasi scenariu: exista un grup de persoane care castiga simpatia sefilor si...
Citeste mai departe
1338 Management
24 Mai2016

Ca manager al afacerii, evitati aceste practici abuzive

de Cosmin Enescu
Atunci cand un proiect redirectioneaza angajati de la postul lor obisnuit la proiect, trebuie sa tinem cont de cateva lucruri. Managerul de proiect trebuie sa discute cu persoanele propuse sa intre in proiect daca sunt dispuse sa renunte la responsabilitatile din prezent, sa efectueze deplasari...
Citeste mai departe
1593 Management
20 Mai2016

Cum arata si cat munceste un antreprenor la propria afacere. Studii de ultima ora

de Afacerilacheie.net
Conform unui studiu EY Romania, denumit “Barometrul antreprenoriatului romanesc”, aflam date noi despre portretul unui antreprenor si timpul dedicat afacerii sale. Studiul are la baza un chestionar realizat in perioada 28 martie - 20 aprilie 2016. "Daca am creiona profilul...
Citeste mai departe
1639 Management

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016