Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
13258 05-Sep-2013

5
din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
Un fermier din Agigea scoate profit din culturile de mustar si coriandru, pentru care are cerere atat in tara, cat mai ales la chinezi.
 
La o productie de peste o tona la hectar, in conditiile in care vinde mustarul cu 625 de euro pe tona, iar coriandrul cu vreo 420 de euro, Lamureanu se declara multumit.

Nici de cumparatori nu duce lipsa, mustarul il vinde in tara, dar si in tarile vecine, in timp ce coriandrul ajunge pana in China, Coreea sau Indonezia, tari cu un consum mare de condimente.
 
El spune ca rentabilitatea ar putea fi si mai buna, daca subventia pe suprafata ar fi mai mare. Gheorghe Lamureanu din Agigea este inginer de profesie. Aici el lucreaza circa 1.500 hectare de teren agricol. Doar o mica parte sunt ale lui, restul sunt arendate.

Din acestea 100 de hectare sunt destinate culturii de mustar. Se gandeste insa mareasca suprafetele cu mustar si coriandru fiind culturi reziste la seceta si profitabile.
Sursa: agrointel.ro
 
Cateva informatii despre cultura mustarului
 
Exista trei specii de mustar: mustarul alb (Brassicaceae alba sau Brassica hirta), mustarul negru (Brassicaceae nigra) si mustarul brun (Brassicaceae juncea).
 
Cultura mustarului poate da rezultate bune si in anii secetosi datorita perioadei scurte de vegetatie (80-90 zile); ajunge la maturitate inainte de a se instala caldura si arsita.
 
Nu are pretentii deosebite fata de tipul de sol sau fata de temperatura de aceea poate fi cultivat cu succes in cele mai multe regiuni din tara. Mustarul alb este cel mai folosit in alimentatie, deoarece isi pastreaza gustul propriu chiar si dupa amestecarea cu apa.
 
Beneficiile mustarului
 
Mustarul este o planta valoroasa, un condiment foarte apreciat care se cultiva pentru semintele sale. Semintele de mustar sunt bogate in ulei (pana la 40%) si sunt folosite in industria alimentara.

De asemenea, turtele ramase dupa extragerea uleiului se folosesc la producerea mustarului alimentar si in medicina. In plus, mustarul alb este o valorasa planta melifera.

Boabele de mustar sunt bogate in seleniu si magneziu. Seleniul reduce simptomele astmului, alte reumatismului si ajuta in prevenirea cancerului, iar magneziul tine depresia la distanta. Mustarul este o sursa buna de acizi grasi omega 3.

Uleiul din boabe de mustar are proprietai antiseptice si antifungice.

Ati auzit de cataplasme cu seminţe de mustar? Aplicate pe piept , semintele de mustar elibereaza sinusurile si decongestioneaza nasul.

Mai multe informatii de cultivarea mustarului alb si demararea unei afaceri gasiti in Ghidul Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic

 
Acum! Reduceri masive la Idei de afaceri!

Tags: mustarcultivarea mustaruluicultura mustarmustar albmustar negruboabe mustarcoriandruafaceri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Profit din culturile de mustar si coriandru
Rating:
Nota: 5 din 3 voturi

Articole conexe

22 Dec2023

3 strategii eficiente pentru cresterea randamentului in afaceri

de Afaceri La Cheie
Succesul nu este cu siguranta rezultatul norocului, ci al aplicarii unor metode si tehnici inovatoare, atunci cand vorbim despre acele idei de afaceri cu randament ridicat. Viziunea fiecarui antreprenor este de a combina profitabilitatea financiara cu realizarea personala. Acest obiectiv, desi...
Citeste mai departe
23 Aug2023

3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung

de Afaceri La Cheie
In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
Citeste mai departe
15 Sep2021

Partenerii tai de afaceri au datorii? Platforma online InfoQuick.ro te ajuta sa verifici rapid si simplu firmele la ANAF

de Redactia Afacerilacheie.net
Parteneriatele de afaceri sunt esentiale pentru succesul multora dintre companii. Progresam alaturi de clientii, furnizorii si partenerii cu care am incheiat diverse acorduri.    In acelasi timp insa, partenerii de afaceri pot reprezenta un risc pentru propria afacere....
Citeste mai departe
26 Nov2019

Artisan Bakery - ingredientele unei afaceri de succes

de Alina Constantinescu
O afacere cu potential ridicat pe piata din Romania este deschiderea unei cofetarii/patiserii. Aflam in randurile de mai jos povestea din spatele afacerii Artisan Bakery. Ideea afacerii de familie a Ioanei Ungureanu s-a nascut in perioada de maternitate, cand a avut timpul necesar sa se informeze...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016