Caramida cu caramida, se construieste o casa. Om cu om, se construieste o echipa. In ambele cazuri, trebuie sa optezi pentru ce e mai bun, altfel risti sa se surpe totul.
Inca iti mai aduci aminte momentele de inceput ale carierei tale in constructii. Aveai la dispozitie doar cativa...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
4166
15-Mai-2013
Multi dintre cei care si-au pierdut job-ul, fie ca au fost dati afara, disponibilizati sau ca si-au planificat de mult demisia, isi pun adesea intrebarea “cum pot incepe un business?”5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Sunt acei oameni care poate nu au facut fata provocarii job-ului respectiv, nu au fost multumiti de ceea ce li s-a oferit sau pur si simplu, nu au gasit un job data fiind conjunctura economica in care tara noastra se afla de ceva timp incoace.
Daca esti intr-una dintre aceste situatii, primul lucru pe care trebuie sa-l faci este sa te intrebi daca este oportun sa incepi un business. Nu toti sunt facuti pentru asta. Sa fii propriul tau sef aduce cu sine multe beneficii, dar si stres foarte mare. Mai mare decat daca ai fi angajat.
Dar mai intai, hai sa vedem daca ai spirit antreprenorial si daca ai calitatile necesare de a trece de la pozitia de angajat la cea in care administrezi propria afacere si esti propriul sef.
Planul de afacere perfect intocmit
reprezinta argumentul tau in discutiile cu
investitorii, finantatorii sau cumparatorii
>> Click AICI <<
1) Trebuie sa fii flexibil
Daca incepi o afacere, trebuie sa fii constient ca nu vei mai avea doar o singura misiune cu task-uri bine definite si responsabilitati trasate pe hartie. Ci vei avea o multitudine de job-uri, misiuni peste misiuni care pot fi adesea intrerupte de situatii de criza, mai ales in partea de startup.
Odata ce pornesti pe acest drum, nu ai cum sa mai dai inapoi. Ca angajat de multe ori poti pasa problema catre un alt departament sau catre colegii tai sau poate nici macar nu ai o pozitie de decizie. In propriul business, esti singurul raspunzator de tot ce faci si ce alegi si singurul care trebuie sa rezolve problemele si situatiile inevitabile.
2) Trebuie sa ai initiativa
Cand esti angajat, altii iti spun ce sa faci, care sunt regulile si politica firmei. Altfel, trebuie sa ai intiativa si sa decizi singur. Pentru un angajat full time poate o fi o mare provocare sa isi deschida o afacere pentru ca, obisnuit cu rutina, se va adapta greu la schimbare. Va aparea, inevitabil, intrebarea: “cu ce incep?”, “eu astazi ce fac?”
3) Trebuie sa vezi oportunitatile si sa le fructifici
Ca angajat, de partea cu oportunitatile ce se intrevad se ocupa direct seful, departamentul de vanzari, marketing sau echipa de management, intr-o multinationala. In propriul business esti singurul care, in permanenta, trebuie sa caute oportunitati.
Fie ca este vorba de un client nou, fie ca este vorba de un client mare sau de directionarea produsului sau serviciului pe un canal mai bun. Mereu trebuie sa “scanezi” oportunitatile, dar mai ales sa le fructifici. Pe principiul “omul potrivit, la locul potrivit, in momentul potrivit”.
4) Trebuie sa te obisnuiesti cu efortul psihic
Sa pornesti o afacere trebuie sa ai multa energie, sa te implici total, sa ai nervi de otel pentru ca stresul este cel putin dublu fata de cel al unui angajat care, sa fim seriosi, isi face, nu-si face treaba, la sfarsit de luna incaseaza niste bani.
Mai mult decat atat, tot acest efort psihic trebuie sa fie constant. Adio weekend-uri libere, zile de sarbatori legale, concedii stabilite de la inceputul anului… cel putin pana pui pe picioare afacerea.
5) Trebuie sa faci fata incertitudinii
Ca antreprenor nu ai nicio garantie ca ceea ce oferi va avea aceeasi cautare mereu. Poate ca peste 6 luni unul dintre clientii cei mai seriosi si mai mari va renunta la serviciile tale din “n” motive. Poate ca intr-o luna vei face bani frumosi si in alta nu iti vei scoate nici macar cheltuielile. Trebuie sa fii pregatit pentru toate.
Daca nu te-am speriat pana acum, desi nu asta era scopul, inseamna ca esti pregatit sa incepi aventura vietii. Odata ce bifezi pe lista toate detaliile si ai incredere in fortele proprii, cu siguranta vei face fata provocarii de a deveni din angajat propriul tau sef.
Cu autocontrol, pregatire, determinare si un plan bun, business-ul tau este la un pas de succes!
Autor: Oana Manescu
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
18 Ian2018
3 sugestii de amenajare a birourilor companiei, ce vor creste eficienta angajatilor
de Afacerilacheie
Tot mai multe studii demonstreaza ca mediul de lucru are un impact important asupra eficientei si motivatiei angajatilor. Iar aceste doua aspecte reprezinta una dintre cheile succesului in orice afacere. Daca te intrebi ce poti face pentru a mentine lucrurile la un nivel cat mai satisfacator...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
01 Feb2017
Cele 3 greseli care iti pot distruge afacerea
de Alina Constantinescu Nu este usor sa pui bazele unei afaceri. Daca nu ai obiective clare, bine definite, atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, si un plan de afaceri bine pus la punct nu vei sti niciodata incotro se indreapta afacerea ta.
In timp ce numeroase afaceri sunt duse pe culmile succesului de catre...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
15 Iun2016
Afacere noua cu sprijin de la stat - incubator de afaceri
de Afacerilacheie.net
Spre finalul lunii iunie se lanseaza Programul national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri.
Programul national multianual de infiintare si dezvoltare de incubatoare tehnologice si de afaceri are in acest an un buget de peste 7 milioane...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Propriul meu plan de afaceri - plan de afaceri model!
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
- → Afaceri la cheie - Firma de organizare evenimente
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
- → Afaceri la cheie - Goji, merisoare, Aronia - trei fructe miraculoase care te pot imbogati!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
Comentarii0 comentarii