Riscuri majore ti-ai asumat chiar din prima zi in care ai intrat in afaceri. Ai fi putut esua inca dinainte sa angajezi primul salariat. Faptul ca ai nu ai patit-o si ca, in schimb, ai reusit sa iti dezvolti compania nu inseamna ca trebuie sa incetezi sa fii vigilent....
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
4726
15-Mai-2015
Acest capitol din planul de afaceri prezinta un interes deosebit pentru investitori, dar si pentru afacerea dumneavoastra.3.67
din 3 voturi
din 3 voturi
RATING UTILIZATORI
El este menit sa demonstreze viabilitatea proiectelor pe care le aveti. Va fi afacerea profitabila sau nu?
Iata punctele principale ale planului financiar al afacerii si modul in care se realizeaza!
A. Definirea clara a sumei necesare, a surselor de finantare avute in vedere si a modului in care vor fi utilizate fondurile.
Super-planta medicinala care
iti aduce 100.000 de euro la hectar!
SCHISANDRA - planta cu 5 arome
care vindeca o multime de boli
>> Click AICI <<
Este foarte important ca investitorul sa se convinga de faptul ca va asumati la randul dumneavoastra propriile riscuri, investind in afacerea pe care i-o propuneti investitorului respectiv.
B. Prezentarea istoricului financiar
Exste menita a demonstra investitorului caruia va adresati seriozitatea firmei. in acest scop, va trebui sa includeti documentele financiare (Bilantul contabil si Situatia veniturilor si cheltuielilor) pentru ultimii trei ani, sau daca nu aveti o istorie atat de indelungata, de la infiintarea firmei si pana in prezent.
Investitorul va dori sa se convinga de faptul ca vanzarile si profitul au avut o evolutie favorabila, sa cunoasca evolutia competentei patrimoniului si datoriilor firmei.
C. Prezentarea estimarilor financiare
Aceasta sectiune trebuie sa demonstreze, din punct de vedere financiar, viabilitatea afacerii pe care o aveti in vedere. in acest scop, va trebui sa prezentati proiectiile Bilantului, Situatiei veniturilor si cheltuielilor si fluxului de numerar pe urmatorii trei ani.
Bilantul previzionat va arata situatia financiara a firmei la sfarsitul fiecaruia din urmatorii trei ani. Va prezenta activele cu ajutorul carora se va realiza nivelul previzionat al vanzarilor si modul de finantare al acestora (datorii si capital).
Investitorii vor studia bilantul pentru a vedea daca diferiti indicatori de lichiditate si profitabilitate se incadreaza in limite care justifica finantarea afacerii respective.
Situatia previzionata a veniturilor si cheltuielilor va prezenta rezultatele financiare previzionate in urma desfasurarii activitatii (profit sau pierdere) in urmatorii trei ani. Este necesara previzionarea veniturilor din vanzari pe baza datelor din capitolul de marketing, costurile de realizare a produsului sau serviciului (fixe si variabile).
Fluxul previzionat de numerar. Prezinta o importanta deosebita pentru previzionarea profitabilitatii viitoarei afaceri, de aceea trebuie sa i se acorde importanta deosebita.
In functie de nivelul previzionat al vanzarilor, el va scoate in evidenta capitalul suplimentar necesar si momentul in care acesta va fi necesar.
Managementul firmei trebuie sa decida modalitatile in care acest capital va fi atras (prin atragerea de investitori sau prin credite bancare) si va fi rambursat.
Un flux de numerar bine inteles si intocmit va atrage atentia investitorului asupra problemelor care pot aparea in viitor, inainte ca acestea sa devina ireparabile.
In toate cele trei documente va trebui sa precizati pe ce v-ati bazat atunci cand ati facut previziunile. Explicati fiecare data.
Nu considerati nimic ca fiind dat. Precizati, de asemenea, cine a elaborat documentele respective, mai ales daca ati consultat un specialist din afara firmei.
Calculul si graficul pragului de rentabilitate trebuie sa apara in aceasta sectiune a planului. Pragul de rentabilitate arata nivelul vanzarilor la care profitul este zero (acest concept a fost prezentat in articole anterioare ale sectiunii de management a suplimentului).
El trebuie sa fie neaparat inferior nivelului previzionat al vanzarilor, altfel, veti fi in pierdere. Nu este posibil acest lucru? Atunci analizati cum puteti modifica factorii care ii influenteaza pretul, costurile fixe si costul variabil unitar.
Daca nu se poate face nimic pentru ca diferenta dintre vanzari si pragul de rentabilitate sa fie pozitiva, renuntati la idee, inainte de a fi prea tarziu.
- Plan de afaceri - Bilantul
- Plan de afaceri - Prezentarea si istoricul firmei
- Plan de afaceri complet - Obiectivele de afaceri
- Plan de afaceri corect si eficient - Sumarul executiv
- Plan de afaceri de succes - Previziuni privind indicatorii de eficienta
- Plan de afaceri pentru o ferma piscicola familiala
- Plan de afacere pentru infiintarea unei ceainarii - I
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 3.67 din 3 voturiArticole conexe
20 Apr2017
Cum sa redactezi un plan de afaceri de succes
de Alina Constantinescu De multe ori ni se intampla sa uitam, sa omitem si sa neglijam aspecte extrem de importante referitoare la afacerea noastra. Prin redactarea unui plan de afaceri corect suntem nevoiti sa punctam fiecare detaliu dictat de cerintele sale. Asadar, cu ajutorul ghidului „Propriul meu plan de...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
3242
Plan de afaceri
15 Iun2016
8 segmente pe care trebuie sa le cuprinzi in proiectul de finantare a afacerii
de Codrina Laiu
Atunci cand realizati proiectul de finantare a afacerii este necesar sa intocmiti un buget. Bugetul cuprinde urmatoarele linii:
1. Resurse umane – echipa de proiect si expertii implicati in proiect.
2. Participanti – cheltuieli cu participantii din proiect.
3. Total costuri...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2509
Plan de afaceri
10 Iun2016
Planificarea bugetului - un factor esential al afacerii
de Codrina Laiu
Este bine sa fiti organizati in realizarea bugetului pentru ca este o munca de detaliu.
Rezultatul trebuie sa indeplineasca perfect cerintele finantatorului. Ca urmare, bugetul trebuie tratat cu seriozitate si construit cu atentie.
Ajustarea diferentelor dintre cheltuieli si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2036
Plan de afaceri
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Afaceri la cheie - OFERTA SPECIALA pentru fermieri si producatori agricoli
- → Feng Shui - afacerea care iti aduce bani multi si energii pozitive
- → Top cele mai profitabile 17 afaceri la cheie in agricultura
- → Propriul meu plan de afaceri - plan de afaceri model!
- → Afaceri la cheie - Castiga independenta financiara cu o Ferma de raci!
- → Afaceri online. Cum sa-ti faci Magazin Online
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Afaceri la cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
Comentarii0 comentarii