Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
2561 20-Mai-2015

3
din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
Documentarea serioasa si cunoasterea tuturor aspectelor activitatii va pot ajuta sa evitati unele greseli in planul de afaceri. Iata doua dintre acestea:

1. Proiectarea unui profit urias

Mai mult de jumatate din planurile de afaceri pe care le-am citit anul acesta au estimat cu 10%-15% mai mult decat au prevazut alte companii.

Estimarile mari de profitabilitate intr-un plan de afaceri indica faptul ca proprietarul subestimeaza costurile si cheltuielile.

Totodata, sugereaza ca proprietarul alege mai degraba profitul decat cresterea si dezvoltarea afacerii. Cele mai bune start-up-uri investesc orice ban pe care il au, de la costuri si cheltuieli, la marketing, pana la crestere uriasa.

Pentru a evita aceasta greseala, gaseste unele rapoarte si standarde financiare pentru industria in care lucrezi si identifica companii reale care genereaza profit. Apoi intoarce-te la planul tau si regandeste-ti estimarile.

Este marja bruta mai mare decat media? Poti sa justifici asta? Cheltuielile de marketing sunt mai mici decat media?

2. Proiecte financiare incomplete

Fiecare plan de afaceri trebuie sa include o proiectare a cash flow-ului realista si o strategie de reducere a costurilor. Este bine sa folosesti tabele si grafice pentru asta, dar fii dispus sa iti pui la dispozitie detaliile din document, chiar si intr-o anexa.

Aminteste-ti de ce investitie ai nevoie si ce vei face cu banii. Doar sa estimezi vanzari si profituri nu este suficient.

Daca planuiesti sa iti vinzi produsele catre alte firme, va trebui sa arati ca intelegi implicatiile cash flow-ului si ca poti astepta ca sa fii platit. Daca vrei sa construiesti produse si site-uri, arata ca intelegi implicatiile cash flow-ului de a construi si cumpara lucruri inainte sa le vinzi.


- Cum sa elaborati un plan de afaceri de succes

3 greseli in planul de afaceri. Urmeaza aceste sfaturi pentru a 'pacali' cele mai comune greseli de planificare!

- Ce este un plan de afaceri si pentru ce este el bun

- Ce greseli poti face in planul de afaceri in etapa de verificare a eligibilitatii proiectului de finantare

- Ce trebuie sa contina un plan de afaceri

Tags: afaceriplan de afaceriplan afacerigreseli in planul de afaceri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

2 greseli majore in proiectarea planului de afaceri. Afla cum sa le eviti!
Rating:
Nota: 3 din 4 voturi

Articole conexe

27 Apr2021

Studiu GLAMI.ro: livrarea rapida, sigura si preturile mai bune din online ii atrag pe romani in e-magazine

de Redactia Afacerilacheie.net
GLAMI, marketplace de moda online cu prezenta in tara noastra din 2017, aduce date relevante, colectate la inceputul lunii aprilie 2021 de la vizitatorii www.glami.ro. Subiectul noului studiu au fost cumparaturile in lunile de vara. Cumparaturile de vara din Romania se vor face mai...
Citeste mai departe
19 Feb2021

Firma e in colaps financiar? Idei destepte de la KRUK sa scapi de datorii!

de Redactia Afacerilacheie.net
Gestionarea defectuoasa, piedicile birocratice si multe alte evenimente care nu tin de antreprenor sunt factori importanti care pot sa contribuie la neplata datoriilor de catre o firma. Ratele pentru credite, platile facturilor la furnizorii de marfa sau la furnizorii de utilitati, nu pot fi...
Citeste mai departe
06 Dec2017

Singurele 3 moduri eficiente de a-ti proteja afacerea

Riscuri majore ti-ai asumat chiar din prima zi in care ai intrat in afaceri. Ai fi putut esua inca dinainte sa angajezi primul salariat. Faptul ca ai nu ai patit-o si ca, in schimb, ai reusit sa iti dezvolti compania nu inseamna ca trebuie sa incetezi sa  fii  vigilent....
Citeste mai departe
20 Apr2017

Cum sa redactezi un plan de afaceri de succes

de Alina Constantinescu
De multe ori ni se intampla sa uitam, sa omitem si sa neglijam aspecte extrem de importante referitoare la afacerea noastra. Prin redactarea unui plan de afaceri corect suntem nevoiti sa punctam fiecare detaliu dictat de cerintele sale. Asadar, cu ajutorul ghidului „Propriul meu plan de...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016