Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
2164 28-Ian-2015

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Multi antreprenori neexperimentati detin calitati precum inteligenta, talent, vointa si ambitie, insa mai au in continuare multe de invatat de la cei mai experimentati si intelepti specialisti din domeniul afacerilor.

Daca posezi indemanarea si experienta de care ar putea beneficia un tanar antreprenor, ia in considerare sa devii mentor. Nu esti sigur ca detii toate calitatile necesare?

Mentorul tipic din cadrul micilor afaceri poseda cateva caracteristici simple:
  •  Dorinta sincera de a indruma o persoana tanara
  •  Respect
  •  Capacitate de ascultare activa
  •  Abilitatea de a empatiza
  •  Capacitatea de a gasi solutii si oportunitati
  •  Capacitatea de a fi flexibil si deschis

Mentorul castiga din interactiunea cu persoana indrumata

Super-planta medicinala care
iti aduce 100.000 de euro la hectar!

SCHISANDRA - planta cu 5 arome
care vindeca o multime de boli

>> Click AICI <<

A fi mentor nu este util doar pentru discipol, mentorul castiga de asemenea din interactiunea cu persoana indrumata.

Ca mentor, vei face o diferenta in viata persoanei respective, vei invata despre tine, inveti sa daruiesti si sa rasplatesti comunitatea care te-a sprijinit in obtinerea succesului propriu, si de asemenea, te vei distra!

Inainte de a-ti indrepta atentia spre persoana pe care o ai in minte, gandeste-te putin la experienta pe care ai acumulat-o si insista asupra punctelor tale forte si la ce ai putea sa ii oferi discipolului.

Cand vei fi in fata persoanei respective, vei discuta cu aceasta despre viziunea ta asupra intregului tablou, despre calitatile tale care i-ar putea fi de folos si despre cum ar putea contribui acestea la succesul personal.

Fii foarte clar in privinta relatiei pe care o stabilesti cu persoana respectiva si mai ales cu privire la rolul tau, care sunt asteptarile tale ca mentor si cum planuiesti sa il ajuti pe discipol sa isi atinga scopurile.

De aici incolo, se poate crea un program comun. Stabileste anumite bariere si asigura-te ca stii foarte bine ce rol ai, pentru ca persoana indrumata nu are nevoie de un alt parinte, partener de viata sau sef.

Mentine permanent o comunicare eficienta cu persoana indrumata, gestionand foarte bine momentele in care este necesar sa dai sfaturi si cand trebuie sa il lasi pe discipol sa gaseasca propriile raspunsuri.

Atunci cand ai de-a face cu succesul profesional al unei alte persoane, a fi mentor poate fi un angajament serios. De aceea, decizia nu trebuie sa fie una usoara.

Oamenii cu cel mai mare succes ca mentori sunt aceia care stiu fara indoiala ca acesta este lucrul pentru care s-au nascut si nu vor accepta sa esueze (atitudine comuna majoritatii antreprenorilor!).

A fi mentor poate fi un angajament de durata, de la cateva luni la un an sau chiar mai mult. Daca consideri ca nu ai suficient timp si/sau energie pentru a te dedica acestei activitati, este in regula sa admiti acest lucru si sa renunti.
Octavian Dinu

Tags: afacereafacerimentorcum sa devii mentormici afaceri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Un job la moda - Cum sa devii mentor in cadrul unei afaceri?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

13 Iun2018

Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri

de Alina Constantinescu
336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
Citeste mai departe
25 Ian2017

Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Alina Constantinescu
Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
Citeste mai departe
04 Nov2016

Ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida o afacere

de Alina Constantinescu
Potrivit prevederilor Legii nr.182/ 2016, studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unei PFA sau a unei II. Acestia vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului...
Citeste mai departe
16 Iun2016

Andivele se contureaza ca o buna afacere in Romania

de Afacerilacheie.net
Cultivarea andivelor, cunoscute sub numele de "Cicoarea de Bruxelles", este una dintre cele mai profitabile indeletniciri care se practica astazi in Gheraesti. In anul 1930, cand fabrica de zahar din Roman a avut la carma un cetatean belgian, acesta a adus din tara sa cateva seminte...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Propria ta afacere ONLINE - sfaturi si trucuri utile
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016