Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
3996 05-Sep-2014

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
 
Exemplele culturilor exotice sunt multiple. Multi antreprenori renunta la culturile traditionale, pentru a cultiva, de exemplu, lavanda, mustar, catina, plante energetice sau coacaze.

Pe piata, concurenta este dura si multi agricultori au invatat pe cont propriu ce inseamna cultura exotica prin aclimatizare, fata de cea traditionala. Nu exista doar grau, porumb si cartofi, ci si alte plante care isi vor gasi o nisa.
 
De exemplu, dupa cum spun specialistii, oferta de catina din Romania este mai mica decat cererea din Germania. In urma cu ceva ani, un cultivator de langa Arad a infiintat prima ferma pilot profesionista din tara noastra – unde au fost cultivate soiuri nobile.

32 de hectare de teren, unde mizeaza pe ameliorare, pepiniera si productie de fructe. 50% din suprafata este destinata cultivarii catinei, pe care o comercializeaza integral la germani.
 
Din catina poti obtine insa si sucuri, siropuri, ulei si alte mirodenii, iar veniturile iti vor creste semnificativ.
 
In cazul catinei, costurile de infiintare a unui hectar sunt de 3.000 DE EURO. Investesti o singura data si doua decenii culegi roadele.

Productia maxima este redata in al saptelea an, ajungand la 20 tone/hectar. Un kilogram de catina costa 1,9 EURO. Veniturile pot ajunge la 20.000 euro pe hectar. Vorbim despre cea mai profitabila cultura pomicola din zona temperata romaneasca.
 
Se cauta insa si materialul de plantat. Plantele de pepiniera ajung in Germania, Franta, Grecia si Ungaria. Anul trecut, un cultivator a produs material de plantat pentru o plantatie de 40 ha de goji din Grecia.
 
O alta cultura excelenta este lavanda. Investitia merita toti banii: 8.000 EURO PE HECTAR. Plantatia poate fi exploatata pana la 18 ani, timp in care cheltuielile de intretinere sunt minime. Lavanda a prins excelent in vestul si sudul tarii.
 
Cultivatorii isi recupereaza banii investiti inca din anul doi. In anul trei, poti avea o productie de 4.000 kilograme pe hectar. Lavanda este rezistenta la boli, dar si la seceta, spre deosebire de porumb, sa spunem.
 
Alti cultivatori produc mustar si coriandru, pentru chinezi.

In fiecare an, acestia seamana 100 hectare de mustar si coriandru; chiar si un an considerat prost este profitabil. Un hectar de mustar necesita o investitie de 2.000 de lei.

Mustarul se vinde cu 625 Euro pe tona, iar coriandrul cu 420 Euro pe tona. Cumparatorii provin atat din Romania, cat si din China, Coreea si Indonezia. In cazul plantelor energetice, se cultiva cu succes anghinarea sau camelina.
 
Toate aceste afaceri le gasiti detaliate in ghidul Culturi exotice 
 

Tags: culturi exoticeafaceriafacerelavandamustarcatinacoacaze


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

O afacere cu venituri exotice
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

13 Iun2018

Cum puteti obtine finantare de 40.000 de euro pentru demararea unei afaceri

de Alina Constantinescu
336 persoane fizice care intentioneaza sa infiinteze o afacerere non-agricola in mediul urban si isi au resedinta sau domiciliul in regiunea Regiunea de Dezvoltare Sud Muntenia (Arges, Calarasi, Dambovita, Giurgiu, Ialomita, Prahova, Teleorman) vor fi selectate sa participe la cursuri de formare...
Citeste mai departe
25 Ian2017

Programul Start-up National: pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri

de Alina Constantinescu
Prin noul program Romania Start-up National, antreprenorii vor putea primi un ajutor financiar de pana la 50.000 de euro pentru deschiderea unei afaceri. Antreprenorii pot accesa programul de la 1 mai 2017. De asemenea, prin Programul Operatonal Capital Uman sunt finantate alte doua programe...
Citeste mai departe
04 Nov2016

Ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida o afacere

de Alina Constantinescu
Potrivit prevederilor Legii nr.182/ 2016, studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unei PFA sau a unei II. Acestia vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului...
Citeste mai departe
16 Iun2016

Andivele se contureaza ca o buna afacere in Romania

de Afacerilacheie.net
Cultivarea andivelor, cunoscute sub numele de "Cicoarea de Bruxelles", este una dintre cele mai profitabile indeletniciri care se practica astazi in Gheraesti. In anul 1930, cand fabrica de zahar din Roman a avut la carma un cetatean belgian, acesta a adus din tara sa cateva seminte...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016