Potrivit prevederilor Legii nr.182/ 2016, studentii care vor sa infiinteze o afacere proprie nu vor fi nevoiti sa plateasca taxele pentru operatiunile de inregistrare si autorizare a unei PFA sau a unei II.
Acestia vor beneficia de consiliere gratuita din partea reprezentantilor Registrului...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
6390
25-Nov-2014
Solariile tip tunel de diferite dimensiuni, acoperite cu folie, sunt cele mai raspandite in lume. Folia pentru solariile care au fost standardizate la noi s-a turnat si inca se mai toarna la latimea de 10 metri.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Aceasta folie se poate fixa relativ bine fara sa o bateti in cuie. E un sistem destul de usor de realizat si destul de sigur. Daca aveti folii mai inguste, le puteti lipi pentru a realiza o prelata cu care sa acoperiti complet solariul.
Dar daca aveti posibilitatea, e bine sa incercati sa va procurati o folie moderna, stabilizata la ultraviolete si deci mult mai rezistenta. Aceasta poate sa coste de cateva ori mai mult, dar aveti garantia ca o puteti folosi cel putin doua-trei cicluri de productie.
In plus, daca aveti amplasamentul intr-o zona expusa intemperiilor (vanturi, grindina), riscati mult mai putin compromiterea culturilor in cazul unor astfel de fenomene. Folia e bine sa v-o asigurati din timp.
Daca lasati pe primavara, s-ar putea sa va fie foarte greu s-o gasiti. Majoritatea legumicultorilor se aprovizioneaza cu folie noua pentru solar inca din timpul verii, dupa vanzarea recoltei. in consecinta, si producatorii de folie se iau dupa solicitarile pietei si nu produc tot timpul.
Iar in privinta asigurarii materialelor, trebuie sa tineti cont de ce anume veti cultiva in spatiul protejat. Oricum, tomatele si castravetii sunt speciile de baza cultivate in solarii. in momentul cand planta de tomate are cateva zeci de cm si primele inflorescente formate, datorita greutatii fructelor, ea se culca.
De aceea, mergand pe ideea ca spatiul intr-un solariu trebuie folosit foarte bine pe verticala, luati in calcul palisarea plantelor. Aceasta se poate realiza prin montarea unui arac la fiecare planta sau puteti confectiona un spalier.
Spalierul presupune instalarea la 1,70-1,80 m deasupra solului a unor sarme perpendiculare pe lungimea solariului. De aceste sarme se leaga sforile cu care se paliseaza fiecare planta.
E indicat ca sarmele sa fie mai groase (cel putin 2,5 mm) si sa fie galvanizate, pentru ca in solariu e umiditate foarte mare si intr-un an sarma se poate coroda aproape complet.
In ceea ce priveste sforile pentru palisare, acestea se gasesc foarte greu. Mai ales ca ele trebuie sa reziste la greutatea plantei. O planta la 1,70-1,80 m, cand are si fructe, poate cantari usor peste 3-4 kg. in masura in care mai gasiti, e bine sa va luati arcuri (arcade) de solarii din fostele sectoare de culturi protejate ale I.A.S.-urilor, C.A.P.-urilor sau ale unor statiuni de cercetari, pentru ca aceste solarii au fost gandite atunci ca niste constructii demontabile.
Se scot bridele care fixeaza lonjeroanele si se iau arcurile. Acestea au o deschidere la baza de 5,40 m, iar cu mijloace artizanale un asemenea arc nu prea se poate confectiona. E nevoie de un sistem mecanic si de ajutorul a trei-patru oameni pentru indoirea la rece a tevii. Iar teava e foarte scumpa acum, de aceea e bine sa cautati astfel de arcuri gata facute care s-ar putea sa zaca nefolosite.
Amplasamentul terenului
Amplasarea gradinii e bine sa se faca intro zona ferita de vanturi puternice, mai ales daca acolo intentionati sa ridicati un solariu. Iar daca zona e expusa la vant, trebuie sa luati masuri de protejare impotriva acestuia.
Cea mai ieftina metoda este amplasarea solariului in calea unor obstacole naturale, care sa nul umbreasca. Tineti cont ca vantul e, poate, dusmanul numarul unu al solariului. El poate duce la ruperea foliei si la distrugerea culturii.
Construirea solariului e foarte indicat sa se faca pe terenuri usoare, care se dreneaza usor: apa se duce in profunzime sau se scurge la suprafata. Solurile grele (argiloase, brunroscate) sunt umede si se incalzesc primavara foarte greu.
Astfel diferenta de timpurietate dintre culturile realizate pe soluri propice si cele de pe terenuri mai putin prielnice legumiculturii este de cel putin o saptamana. Asadar, daca dispuneti de soluri grele, e bine sa nu va faceti iluzii prea mari in legatura cu culturile timpurii.
Exceptie poate face varza timpurie care e mai putin pretioasa la acest aspect. De asemenea, e bine ca terenul sa fie usor inclinat catre sud (sudest, sudvest), deoarece terenurile inclinate catre soare se incalzesc mult mai repede, deci sunt propice unor culturi timpurii.
In cazul in care va ganditi sa infiintati suprafete mai mari cu solarii, va trebuie drumuri de acces si un minimum de dotari gospodaresti. Pentru a evita dificultatile in aprovizionarea cu rasaduri e obligatoriu sa aveti o bucata de teren pe care sa va montati niste rasadnite.
Sau sa va ridicati un spatiu special pentru producerea rasadurilor (sera sau solariu) care sa poata fi incalzit. Mai aveti nevoie de o magazie pentru unelte si de o platforma pentru ingrasamintele organice.
Sursa de apa e bine sa fie aproape de gradina, daca se poate in mijlocul acesteia, la marginea unui drum de acces ori aproape de usa solariului. Transportul apei e destul de problematic si cu cat va complicati mai mult cu atat aveti pierderi mai mari.
- Afaceri cu sere de legume din banii stransi la nunta
- Tipuri de amestecuri nutritive pentru afaceri ecologice
- 11 idei de afaceri profitabile cu 3 euro!
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
04 Nov2016
Ce facilitati au studentii care vor sa isi deschida o afacere
de Alina Constantinescu
16 Iun2016
Andivele se contureaza ca o buna afacere in Romania
de Afacerilacheie.net
Cultivarea andivelor, cunoscute sub numele de "Cicoarea de Bruxelles", este una dintre cele mai profitabile indeletniciri care se practica astazi in Gheraesti.
In anul 1930, cand fabrica de zahar din Roman a avut la carma un cetatean belgian, acesta a adus din tara sa cateva seminte...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
24 Mai2016
O afacere inedita - fast food cu paste preparate pe loc
de Teo Manole Schimbarea stilului de viata al romanilor si lipsa de timp ofera perspective luminoase pentru un fast food cu paste.
Succesul afacerii consta in utilizezarea de ingrediente proaspete si de calitate pentru a obtine cele mai gustoase paste, crearea de
meniuri speciale in functie de...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
29 Apr2016
Pasiune si afacere cu urechiati uriasi
de Afacerilacheie.net
Alin Podar (27 ani), din Alba Iulia, este pasionat de cresterea iepurilor. De-a lungul timpului a avut mai multe rase de iepuri gigant, iar in ultimii ani s-a specializat pe cresterea Uriasului Gri German.
In fiecare an, tanarul lucreaza la imbunatatirea propriilor exemplare si se pregateste sa...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - Stand de sucuri naturale
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Afaceri online. Cum sa-ti faci Magazin Online
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
Comentarii0 comentarii