Consiliul Concurentei a lansat in consultare publica Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenta cu scopul de a explica modalitatea in care companiile pot realiza si implementa efectiv un program de conformare cu regulile de concurenta.
Un program de conformare este un set de reguli,...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
7652
17-Dec-2011
Afacerile de succes sunt intesate de multa munca, de efort sustinut, de motivatie si perseverenta. Esuam si ne ridicam. Comitem greseli mari si incercam sa le reparam. Unele greseli sunt decisive si ne aduc in pragul falimentului in doi pasi si trei miscari. Una dintre aceste greseli fatale este si cea de a nu ne cunoste destul de bine audienta tinta.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
De informatiile legate de audienta tinta depind toate deciziile pe care le vom lua in contul afacerilor noastre. Avem anumite date care ne spun cine sunt consumatorii nostri fideli, cine este consumatorul ideal, cat de bine prindem la public si pe ce aspecte sa ne concentram atentia. Chiar si asa, erorile se pot strecura si ele ne duc afacerile cu un pas mai aproape de esec.
Inainte de a intra in afaceri, inainte de start-up, este vital sa va puneti cateva intrebari fundamentale, cateva intrebari care va vor ajuta sa va pozitionati in mod corect pe harta mediului de afaceri si pe harta nisei pe care doriti sa va pozitionati:
1. Cui se adreseaza produsele sau serviciile mele? Sunt majoritatea femei sau barbati? Discutam despre copii, despre persoane in varsta? Ce venituri detin si care este nivelul disponibilitatii lor de a cheltui sume stabile de bani pe produsele sau serviciile pe care afacerile mele le vor detine in portofoliu?
2. Cand cumpara consumatorii mei?
3. Ce ii motiveaza sa cumpere?
4. Prin ce avantaje competitionale ma voi diferentia de restul afacerilor deja existente pe piata sau care continua sa apara in nisa pe care eu m-am pozitionat?
Toate aceste intrebari sunt vitale si de raspunsurile pe care le veti obtine, vor depinde toate aspectele care va privesc afacerile. Aveti nevoie de informatii clare, realiste, obiective, de informatii care sa va ajute sa va promovati imaginea in mod corect, catre audienta potrivita, prin mesajele potrivite si la momentul potrivit.
Tonul mesajelor, culorile ambalajelor, profilul publicatiilor care va vor gazdui reclamele samd, depind in totalitate de informatiile pe care le veti obtine cand veti raspunde la aceste intrebari esentiale.
Autor: Maria Nicutar
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
27 Iun2017
Ghid privind respectarea regulilor de concurenta in afaceri
de Alina Constantinescu
1170
Marketing
16 Mai2016
Cum sa alegi canalele de comunicare potrivite afacerii tale
de Teo Manole
Firmele au la dispozitie mai multe canale prin care pot ajunge la inima consumatorilor: de la reclame pe internet pana la blogguri.
Din multitudinea canalelor existente, trebuie sa le alegeti pe cele care au priza la targetul dumneavoastra.
De exemplu, daca va adresati adolescentilor,...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1433
Marketing
03 Mai2016
Sfaturi pentru a scrie e-mail-uri de afaceri eficiente
de Teo Manole
V-ati gandit vreodata cate mesaje trimiteti si primiti prin e-mail? Eu am ramas uimit cand am facut acest calcul: o medie de 5 e-mail-uri pe zi ori 5 zile pe saptamana ori 4 saptamani inseamna cel putin 100 de e-mail-uri intr-o luna!
Intr-o perioada mai aglomerata cu clienti insistenti, numarul...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1531
Marketing
04 Mai2016
2 tipuri de retele de business care va pot ajuta in dezvoltarea afacerii
de Teo Manole
Pentru a utiliza cat mai bine contactele pe care le aveti, este bine sa aveti o perspectiva structurata asupra acestora. Iata in continuare doua tipuri de retele de business care va pot ajuta in dezvoltarea afacerii:
1. Reteaua operationala
Cea mai apropiata retea de business este cea a...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1351
Marketing
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → O colectie impresionanta de idei de afaceri!
- → Propriul meu plan de afaceri - plan de afaceri model!
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → 2 afaceri la cheie profitabile cu salcie energetica
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
Comentarii0 comentarii