Consiliul Concurentei a lansat in consultare publica Ghidul privind conformarea cu regulile de concurenta cu scopul de a explica modalitatea in care companiile pot realiza si implementa efectiv un program de conformare cu regulile de concurenta.
Un program de conformare este un set de reguli,...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
7682
02-Sep-2012
Mizam pe marketing de calitate fiindca stim clar faptul ca nimic nu se vinde fara promovare. Nu ai cum sa vinzi nimic daca nu il aduci in cadrul audientei potrivite, daca nu ii atasezi un mesaj potrivit, daca nu il ambalezi in "vestimentatia" corecta samd.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Iata si cateva greseli de marketing de care sa ne ferim:
1. Nu avem o idee clara referitoare la consumatorul ideal?
A porni la drum fara sa intelegi care este destinatia ta tinta reprezinta o irosire grava de timp, energie, bani si nu numai. Trebuie sa stim clar cui ne adresam, pentru cine sunt produsele noastre potrivite, ce imagine de consumator sa avem in minte cand ne promovam produsele si serviciile, cand gandim noi beneficii, cand impunem anumite politici de preturi, cand oferim reduceri si promotii si nu numai. TOTUL trebuie gandit cu imaginea consumatorului ideal in minte.
2. Nu stim ce anume isi doreste consumatorul ideal? De multe ori stim cine sunt cei carora ne adresam dar nu intelegem ce anume isi doresc, ce motivatii detin, care sunt cerintele lor, care sunt adevaratele praguri de preturi pe care le vor accepta samd. Ascultati-va clientii si potentialii clienti in mod reale si nu uitati ca cei care va invata cel mai mult sunt clientii nemultumiti. Nemultumirile, plangerile, criticile reprezinta oportunitati reale care va invata cum sa va imbunatatiti afacerile in mod continuu.
3. Nu stim ce fac competitorii nostri si cum au de gand sa se dezvolte? Este vital sa stim si ce se intampla in tabara adversa. Stiti cum au de gand competitorii dvs sa se dezvolte, ce directie de dezvoltare vor valorifica? Pe ce unelte de marketing mizeaza? Ce imbunatatiri vor aduce produselor si serviciilor lor si cum va vor devansa?
4. Pe timpuri grele incercam sa taiem din cheltuieli si gandurile se indreapta catre departamentul de marketing? Este vital sa stim cum si de unde, cand si de ce sa taiem din cheltuieli. Multi antreprenori taie sursele mari de cheltuieli si una dintre acestea ar fi putea si fi departamentul de marketing. Cu toate acestea, taierile din acest departament ar putea sa va aduca un colaps in intreaga afacere. Nu uitati faptul ca marketing-ul reprezinta unealta care va consolideaza in mod continuu fundatia pe care se cladeste afacerea dvs.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
27 Iun2017
Ghid privind respectarea regulilor de concurenta in afaceri
de Alina Constantinescu
1201
Marketing
16 Mai2016
Cum sa alegi canalele de comunicare potrivite afacerii tale
de Teo Manole
Firmele au la dispozitie mai multe canale prin care pot ajunge la inima consumatorilor: de la reclame pe internet pana la blogguri.
Din multitudinea canalelor existente, trebuie sa le alegeti pe cele care au priza la targetul dumneavoastra.
De exemplu, daca va adresati adolescentilor,...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1456
Marketing
03 Mai2016
Sfaturi pentru a scrie e-mail-uri de afaceri eficiente
de Teo Manole
V-ati gandit vreodata cate mesaje trimiteti si primiti prin e-mail? Eu am ramas uimit cand am facut acest calcul: o medie de 5 e-mail-uri pe zi ori 5 zile pe saptamana ori 4 saptamani inseamna cel putin 100 de e-mail-uri intr-o luna!
Intr-o perioada mai aglomerata cu clienti insistenti, numarul...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1559
Marketing
04 Mai2016
2 tipuri de retele de business care va pot ajuta in dezvoltarea afacerii
de Teo Manole
Pentru a utiliza cat mai bine contactele pe care le aveti, este bine sa aveti o perspectiva structurata asupra acestora. Iata in continuare doua tipuri de retele de business care va pot ajuta in dezvoltarea afacerii:
1. Reteaua operationala
Cea mai apropiata retea de business este cea a...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1377
Marketing
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Top 27 cele mai profitabile afaceri la cheie
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Secretele antreprenorilor care o duc bine pe timp de criza
- → Propriul meu plan de afaceri - plan de afaceri model!
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
- → Afaceri la cheie - Castiga 20.000 euro/luna cu propria ta Ferma de Vipere!
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
Comentarii0 comentarii