Fiecare proprietar de magazin online doreste sa creasca traficul si conversiile. Dar chiar si dupa ce ai implementat multiple strategii de marketing digital, exista provocari si ai nevoie sa incerci noi tehnici si idei legate de optimizarea afacerii.
In general,...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
229792
03-Feb-2014
5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
8 tactici de guerilla marketing cu care lichidati costurile
Este o realitate faptul ca transformarile suferite de economia romaneasca dupa 1989 au dat nastere unor “specii” noi de profesionisti: consultantii. Practic, nu puteti face un pas fara sa dati peste un consultant in imagine, unul in comunicare, unul in achizitii sau altul in IT.
LAVANDA - cea mai profitabila cultura
pe terenuri mici
- planta nepretentioasa
- se vinde excelent
- profit de peste 8.000 de euro/ha!
>> Click AICI <<
La mare moda sunt insa consultantii pe probleme de marketing.
Companiile care au tras din greu pentru a-si face un nume pe piata, de foarte multe ori, greseala de a se lasa impresionate de un astfel de consultant. In numeroase cazuri, sfaturile acestora (pe care se platesc sume cu multe zerouri in coada) necesita un capital de punere in practica imposibil de obtinut.
Oamenii de afaceri inteligenti apeleaza insa la alte cai de promovare, prin care economisesc mii, poate chiar zeci de mii de euro. Aceste cai, de multe ori netraditionale, fac parte din ceea ce specialistii numesc “guerilla marketing”. Cu alte cuvinte, o lupta purtata pe orice tip de teren pentru a impune un brand, a obtine si fideliza clienti sau a face o buna imagine companiei si produselor/serviciilor sale.
Cum declansati “guerilla” si cum reduceti costurile de marketing ale companiei dumneavoastra? Prin acordarea unei atentii deosebite urmatoarelor 8 tehnici de atragere a atentiei publicului-tinta (target, cum i-ar spune consultantul…) si, implicit, a potentialilor clienti:
1. Participati la targuri si expozitii.
In Romania, anual, se organizeaza peste 50 de targuri internationale, cu diferite tematici. Participarea la un astfel de targ reprezinta, din punct de vedere costuri, un procent de sub 1% fata de difuzarea unei reclame pe TV.
2. Faceti-va reclama in Pagini Aurii sau Pagini Galbene.
O reclama, oricat de buna, va fi uitata dupa cateva saptamani sau, daca este una deosebita, dupa cateva luni. O pagina de reclama in Pagini Aurii / Pagini Galbene este vizibila un an intreg. Pentru o suma rezonabila, compania dumneavoastra poate sta la loc de cinste in paginile unui astfel de catalog.
3. Apelati la Direct Mailing.
O campanie de promovare prin mass-media va produce o gaura adanca in buzunar. Alternativa este mai simpla, destul de ieftina si, in foarte multe cazuri, la fel de eficienta: direct mailing-ul. Nu aveti nevoie decat de un specialist in marketing direct care sa va redacteze pachete cu informatii ce pot fi trimise prin posta unor oameni alesi cu grija dintr-o baza de date.
4. Gestionati eficient relatiile cu presa.
Ne place sau nu, presa este cea care creeaza si in ceea ce priveste marketingul. Redactarea periodica a unor comunicate de presa nu este o activitate costisitoare, ca timp si bani, dar va poate aduce un important capital de imagine. Nu neglijati nici organizarea de conferinte de presa cu ocazia lansarii de noi produse / servicii.
5. Mizati pe Internet.
Fara un site pe Internet nu existati! Acest site trebuie sa contina o prezentare detaliata a companiei, a produselor si serviciilor sale, fotografii sugestive, informatii complete despre cum puteti fi contactati. Daca aveti nevoie de parerile vizitatorilor, realizati un forum de discutii pe care, constant, sa puneti in dezbatere anumite teme.
6. Faceti sponsorizari.
Codul Fiscal favorizeaza sponsorizarea. In loc sa dati bani statului fara nici un beneficiu, va recomandam sa sponsorizati o asociatie, un proiect, un eveniment. Din aceasta activitate de sponsorizare puteti avea un beneficiu important de imagine si o expunere pe masura sumei oferite drept sponsorizare.
7. “Inventati””premii si concursuri .
Vanarea premiilor nu este doar o caracteristica a cumparatorului din Romania! Peste tot in lume, premiile si concursurile ce fac parte integranta dintr-o campanie de promovare dau rezultate remarcabile, Iar costurile sunt nesemnificative.
8. Faceti promotii si reduceri.
Conform legii, sunt stabilite doar doua perioade in care puteti face reduceri, dar nimeni nu va impiedica sa lansati promotii. Cu un capital redus, scapati de multe din produsele aflate pe stoc sau puteti promova un nou serviciu / produs fara a investi intr-o costisitoare campanie de reclama.
Actionati ACUM!
Identificati impreuna cu directorul de marketing care sunt ideile low-cost pe care le puteti pune in aplicare chiar de azi.
Mai multe articole despre acest subiect gasiti in sectiunea: Marketing
3 reguli importante pentru ca reclama ta sa aiba succes
O reclama cu adevarat reusita? Nu e greu, iata de ce are ea nevoie!
Reguli de care trebuie sa tii cont atunci cand concepi o reclama
Marketing-muzical - metoda-eficienta-de-a-creste-vazarile
4-strategii-de-marketing-online-pentru-un-buget-redus
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
28 Sep2021
Cele mai importante tendinte din marketingul social media in acest an
de Idei De Afaceri
Platformele de comunicare sociala se dezvolta continuu si isi tot adauga functionalitati noi, ceea ce a dus la aparitia a noi tendinte privind marketingul afacerilor in aceste medii sociale. Aceste schimbari reprezinta o provocare serioasa pentru specialistii din domeniu, ce trebuie sa isi...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
508
Marketing
23 Ian2020
Cele mai importante 5 tendinte din marketingul digital in 2020
de Afaceri La Cheie Tehnologia continua sa avanseze intr-un ritm rapid, asa ca unele dintre aceste tendinte din marketingul digital sunt concentrate in jurul tehnologiei. Cu toate acestea exista si o directie impotriva cresterii digitalizarii si automatizarii interactiunilor intre marci si consumatori, dar pentru tot...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1241
Marketing
09 Iul2019
5 elemente care fac diferenta in strategia de marketing
de Afaceri La Cheie Este tot mai greu sa te faci auzit in mediul foarte zgomotos de business din Romania. Fiecare companie isi ”striga” ofertele si excelenta folosind din ce in ce mai multe canale. Tocmai de aceea sprijinirea strategiei de marketing prin cunoasterea metodelor de livrare relevanta si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
791
Marketing
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Vrei sa incepi repede o afacere simpla? Realizeaza accesorii HANDMADE!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
- → 5 oportunitati directe de a obtine sanatate, frumusete, performante si o viata implinita
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
Comentarii0 comentarii