Fiecare proprietar de magazin online doreste sa creasca traficul si conversiile. Dar chiar si dupa ce ai implementat multiple strategii de marketing digital, exista provocari si ai nevoie sa incerci noi tehnici si idei legate de optimizarea afacerii.
In general,...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
2641
02-Iun-2014
Greseala nr. 1: Sa bagi o avere intr-un produs neverificat5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
De unde stiti ca produsul dvs. va avea succes? Ati facut o cercetare serioasa de piata sau doar aveti dvs. o banuiala?
Daca dvs., sotia, unchiul, vecinul si inca doi prieteni ganditi ca ideea e formidabila nu inseamna ca trebuie sa o puneti imediat in aplicare, pentru ca “e clar ca va merge”. Orice produs/serviciu nou trebuie verificat inainte, prin testarea reactiei pietei.
Greseala nr. 2: “Un produs bun se vinde singur”
Nu e adevarat. E gresit sa credeti ca, daca aveti un produs frumos si util, clientii vor afla cumva de el (cum oare?) si vor face coada la usa dvs. Chiar si cel mai bine pozitionat magazin are nevoie de reclama, de marketing.
Marketingul il faceti permanent, din momentul in care v-ati hotarat sa intrati in afaceri si pana va retrageti. Rationamentul e simplu: ca sa rezistati in afaceri, trebuie sa obtineti profit; ca sa obtineti profit, trebuie sa vindeti; si ca sa puteti sa vindeti, trebuie sa faceti marketing.
Un produs inspirat simplifica lucrurile, dar chiar si in acest caz marketingul tot trebuie facut. E singura modalitate prin care puteti transfera controlul din mainile potentialilor clienti in propriile dvs. maini.
Greseala nr. 3: Sa incerci sa reinventezi roata
E foarte bine sa fiti creativ si inovativ, atata timp cat nu pierdeti din vedere ca scopul dvs. este sa obtineti profit si nu sa scoateti neaparat un produs nou. Un produs cu adevarat nou este ceva foarte rar, de cele mai multe ori este vorba doar de o “copiere creativa”.
Afirmatia este valabila si in ceea ce priveste tehnicile de marketing: tehnicile care functioneaza sunt cam aceleasi, doar ca ele sufera adaptari in functie de specificul fiecarui produs.
Greseala nr. 4: Sa te pregatesti in cele mai mici amanunte si sa nu faci nimic
Teama de esec e mare. Atat de mare incat faceti tot ce e omeneste posibil ca sa preveniti esecul. Si la un moment dat ajungeti sa fiti atat de ocupat cu actiunile de eliminare a riscurilor incat nu mai apucati sa faceti si marketingul in sine.
Doua lucruri trebuie sa tineti minte:
1. A fi activ nu inseamna a fi productiv;
2. Veti sti ca e posibil sa vindeti un milion de exemplare din produsul dvs. atunci cand veti vinde macar un singur exemplar. Straduiti-va, asadar, sa vindeti primul exemplar.
Si nu va temeti ca veti face greseli. Greselile deschid drumul spre succes. O reclama publicata intr-un anumit ziar si care nu va aduce clienti trebuie privita ca o sursa valoroasa de invataminte: ati invatat ca acel ziar nu merge pentru promovarea afacerii dvs.
Iar a afla ce nu merge va aduce mai aproape de a afla ce merge. Asa ca dati-i bataie, gresiti un pic! Bucuria succesului, atunci cand acesta va veni, va fi mult mai intensa.
Greseala nr. 5: Sa renunti prea devreme la anumite strategii de marketing
Directorul de creatie al unei agentii de publicitate povesteste: “Pusesem la punct o campanie foarte eficienta, vanzarile clientului crescusera cu 400%.
Dupa sase luni, primesc insa un telefon de la client: vroia sa dezvolte o campanie cu totul noua. Motivul? «M-am plictisit de asta pe care o avem acum.»”
Intreprinzatorii care se scalda in bani pot manifesta asemenea fite, in definitiv sunt banii lor. Dar pentru cineva interesat (inca) de profit, a schimba o buna strategie de marketing din plicitiseala este o prostie.
Da, poate ca acel spot radio dvs. vi se pare vechi, dar pentru cel care il aude acum pentru prima oara este nou-nout, proaspat si atractiv. Daca ati gasit o strategie care merge, stoarceti tot ce puteti din ea, pana cand rezultatele obtinute va vor spune ca e timpul sa o schimbati.
Greseala nr. 6: Sa faci ce face concurenta
Trebuie sa fiti la curent cu miscarile concurentilor, dar nu ii lasati sa va dicteze ce trebuie sa faceti cu afacerea dvs. Daca ei vor sa practice preturile cele mai mici, asta e.
A micsora la randul dvs. preturile ca sa nu va pierdeti clientii nu e cea mai buna miscare. Va puteti trezi intr-un razboi de uzura, demoralizant si fara rezultate. Amintiti-va: clientii nu vor neaparat cel mai mic pret, ci cel mai bun raport pret/calitate, asa ca de multe ori vor prefera un produs mai scump, dar de o calitate superioara.
Greseala nr. 7: Sa ai in vedere doar castigarea de noi clienti
A castiga un client nou este o treaba cositisitoare si de durata, ca urmare mult mai simplu ar fi sa va indreptati atentia spre clientii deja existenti.
Ati stabilit deja o relatie cu ei, va cunosc, au incredere in firma dvs., nu trebuie decat sa le faceti noi oferte. O vanzare incheiata nu este sfarsitul relatiei cu clientul respectiv, ci inceputul ei.
Desigur, a castiga clienti noi ramane oricum o activitate de o importanta majora. Un sfat: notati numele si numarul de telefon ale tuturor celor care suna la firma si manifesta un interes (oricat de mic) fata de oferta dvs.
Acel “Poate” pe care ei il spun acum e foarte probabil sa se transforme intr-un “Da” la un moment dat.
Transforma cel mai aprig concurent in cel mai bun partener de afaceri!
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
28 Sep2021
Cele mai importante tendinte din marketingul social media in acest an
de Idei De Afaceri
Platformele de comunicare sociala se dezvolta continuu si isi tot adauga functionalitati noi, ceea ce a dus la aparitia a noi tendinte privind marketingul afacerilor in aceste medii sociale. Aceste schimbari reprezinta o provocare serioasa pentru specialistii din domeniu, ce trebuie sa isi...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
698
Marketing
23 Ian2020
Cele mai importante 5 tendinte din marketingul digital in 2020
de Afaceri La Cheie Tehnologia continua sa avanseze intr-un ritm rapid, asa ca unele dintre aceste tendinte din marketingul digital sunt concentrate in jurul tehnologiei. Cu toate acestea exista si o directie impotriva cresterii digitalizarii si automatizarii interactiunilor intre marci si consumatori, dar pentru tot...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1361
Marketing
09 Iul2019
5 elemente care fac diferenta in strategia de marketing
de Afaceri La Cheie Este tot mai greu sa te faci auzit in mediul foarte zgomotos de business din Romania. Fiecare companie isi ”striga” ofertele si excelenta folosind din ce in ce mai multe canale. Tocmai de aceea sprijinirea strategiei de marketing prin cunoasterea metodelor de livrare relevanta si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1141
Marketing
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
- → Afaceri la cheie - Castiga 20.000 euro/luna cu propria ta Ferma de Vipere!
- → Propriul meu plan de afaceri - plan de afaceri model!
- → Afaceri la cheie: ferma de vipere - una dintre cele mai tentate afaceri!
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
- → 2 afaceri la cheie profitabile cu salcie energetica
Comentarii0 comentarii