Fiecare proprietar de magazin online doreste sa creasca traficul si conversiile. Dar chiar si dupa ce ai implementat multiple strategii de marketing digital, exista provocari si ai nevoie sa incerci noi tehnici si idei legate de optimizarea afacerii.
In general,...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
12860
02-Mai-2011
Pentru sanatatea afacerii tale, ar fi bine sa te feresti de strategiile de marketing despre care vom discuta astazi. Marketingul afacerilor s-a dezvoltat inca din zilele in care omul pesterii a iesit prima oara la pescuit si la vanatoare. Si inca de atunci a evoluat continuu luand diferite forme in functie de momentul din istorie si in functie de regiune, ajungand in stadiul actual. Astazi, marketingul s-a transformat intr-o fiara sofisticata cu multe brate care o ajuta sa ajunga la prada.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Una dintre principalele greseli pe care le fac oamenii cu privire la marketing este sa considere ca toti acesti ani de dezvoltare au condus la o forma completa si familiara a marketingului. Aceasta este o greseala fundamentala. Este esential pentru oricine doreste o afacere de succes sa inteleaga ca marketingul se afla intr-o permanenta dezvoltare si ca, in acelasi timp, sunt multe strategii care, desi au avut succes candva, astazi pot fi declarate expirate in mod oficial.
Urmatoarele exemple sunt tocmai astfel de strategii care si-au consumat perioada de glorie si care astazi nu mai dau rezultate:
1. Campaniile netargetate de promovare prin posta. Doar ideea ca mii de scrisori de vanzare sa fie trimise la intamplare in speranta ca o mana de oameni vor cumpara produse da dureri de cap unui manager din ziua de azi. Astazi o astfel de strategie poate chiar sa se intoarca impotriva companiei care a aplicat aceasta metoda de promovare. Iar asta deoarece clientul se asteapta in 2011 sa primeasca informatii relevante si nu il bucura cand i se umple casuta postala cu plicuri si cataloage care nu il intereseaza.
Afacerea anului: Cultura de sofran
Afla secretele cultivarii si utilizarii
celui mai scump condiment din lume
>> Click AICI <<
2. Reclamele la radio. Nu te lasa pacalit. Ascultatorii radio sunt pe cale de disparitie. Odata cu diversificarea mijloacelor de ascultare a muzicii preferate, numarul celor care asculta radio este semnnificativ mai mic decat era acum un deceniu. In plus, rezultatele obtinute in urma reclamelor radio nu merita investitia.
3. Traditionalul teleshopping. Nu, teleshoppingul nu se mai bucura de acelasi succes ca pe vremuri. Reclamele TV separate au in continuare de succes, mai ales cele realizate in mod inteligent, insa vanzarea in sistem teleshopping, asa cum o cunoastem, nu mai aduce aceleasi satisfactii. Chiar si reclamele care sunt prezentate intr-un mod similar (sa ne gandim, de exemplu, la reclamele pentru detergenti) nu mai prezinta interes pentru consumatori. Cati dintre noi nu schimba canalul TV atunci cand incepe un calup de publicitate?
Prin urmare, astazi trebuie sa avem grija sa fim la curent cu tot ceea ce e nou si functioneaza. Daca ramanem doar un pic in urma in ceea ce priveste mijloacele de promovare, ne va fi greu sa recuperam. Si, ca intotdeauna, este mai bine sa prevenim o pierdere decat sa incercam ulterior sa o acoperim.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
04 Apr2016
O arma puternica din arsenalul online pentru promovarea afacerii tale
de Mihaela Pascu
Nu mai e un secret ca poti starni interesul pentru produsele sau serviciile tale prin postarile pe Facebook sau pe o alta pagina de social media.
O strategie online este aceea de a atrage simpatia potentialilor clienti prin statusuri si actualizari adresate direct. Asa cum procedezi cu pagina...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1244
Marketing
24 Mar2016
Ce tipuri de date colectezi de la clientii tai pentru promovarea afacerii?
de Octavian Dinu
In primul rand, trebuie sa stiti care sunt cele mai bune cai de a colecta informatii despre clienti.
Puteti incepe sa acumulati informatii de fiecare data cand un client interactioneaza cu firma dumneavoastra – la telefon sau pe chat online pentru serviciul clienti, in magazin cu un ...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1120
Marketing
16 Feb2016
3 metode esentiale de promovare a afacerii si canalele de distributie
de Andreescu Sorin
Desigur, produsele sau serviciile dvs. au nevoie de promovare, de reclama, pentru ca potentialii clienti sa afle de existenta lor si sa doreasca sa le incerce.
Iata 3 cele mai importante modalitati prin care va puteti promova afacerea:
1. Participati la targuri, expozitii de profil, diverse...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2481
Marketing
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
- → Afaceri la cheie: ferma de vipere - una dintre cele mai tentate afaceri!
- → 9 afaceri la cheie profitabile in Romania cu produse naturale si culturi ecologice
- → Feng Shui - afacerea care iti aduce bani multi si energii pozitive
- → Secretele antreprenorilor care o duc bine pe timp de criza
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
- → Idei de afaceri cu amenajari interioare pentru birouri si locuinte
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → 5 oportunitati directe de a obtine sanatate, frumusete, performante si o viata implinita
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
Comentarii0 comentarii