In Romania abordarea unui subiect precum consiliul consultativ (Board of Advisors) nu este simpla. De la traducerea termenului din limba engleza pana la conversia acestuia in practica de business. Reflexele de semantica si cultura locala de afaceri nu par sa tina cu noi. Si totusi, sub impactul...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
6710
19-Dec-2012
In loc sa va intrebati „Ce fel de afacere mi-as dori sa incep?”, adevarata intrebare ar trebui sa fie „Cine as vrea sa devin?”.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Antreprenorii au formulat astfel intrebarea, schimbandu-se intai pe ei insisi.
Cei mai de succes antreprenori va vor confirma ca in munca lor petrec mai mult timp incercand sa isi creasca increderea in propriile forte si sa gaseasca metode pentru depasirea temerilor decat muncind la balante si planuri de marketing.
Cele mai importante calitati pentru un antreprenor, care le influenteaza si pe celelalte, sunt acelea care implica controlul asupra a ceea ce gandesti.
Afla cum sa faci bani din propria ta Plantatie de Paulownia
O afacere cu investitii modeste,
aducatoare de castig consistent
Detalii aici>>
O afacere cu investitii modeste,
aducatoare de castig consistent
Detalii aici>>
Adesea, teama si gandurile negative ne tin pe loc de la indeplinirea a ceea ce ne-am propus.
Insa daca va impuneti sa vedeti lumea prin prisma posibilitatilor, si nu a obstacolelor si a imposibilitatilor, si daca puteti invata cum sa „resetati butonul mental” atunci cand gandurile negative va invadeaza, asta inseamna ca sunteti pe drumul cel bun si intr-o continua crestere.
In procesul meu de dezvoltare personala am descoperit strategii care va vor ajuta sa va indepliniti telurile.
Intrebati-va mereu «Ce-ar fi daca?» si «De ce nu?»
Acestea sunt intrebarile mele preferate din categoria „resetarii mentale”. Din pacate, in societatea noastra suntem conditionati sa spunem mai degraba oamenilor de ce nu ar merge ceva in loc sa explicam de ce ar functiona acel lucru.
Suntem de asemenea conditionati sa oferim motive pentru care visul cuiva nu ar putea niciodata sa devina realitate in loc sa vedem cat de minunat este acel ideal daca s-ar implini – si sa sprijinim demararea proiectului pentru a ajuta acea pesoana sa ajunga la rezultate mai repede.
La fel ca cineva care vrea sa inventeze ceva nou in mod constant, eu ma intalnesc zilnic cu asta. Obisnuiam sa permit acestui fapt sa ma afecteze. Am lasat indoiala sa se instaleze in gandurile mele si am ajuns chiar sa imi las deoparte ideile.
Mi-am aparat ideile la intalnirile unde mergeam pana cand am realizat ca, facand asta, le permiteam celorlalti sa mi le contrazica.
Asa ca, intr-o zi, am decis sa imi schimb strategia. Atunci cand persoana de langa mine mi-a spus ca proiectul meu nu va avea succes, m-am uitat la el si i-am zis: “Dar daca va avea? Daca intreaga industrie se va schimba, iar tu ai avea sansa sa fii parte a acestui eveniment si spui nu – cum te-ai simti?”.
Atmosfera de la acea intalnire s-a schimbat imediat, iar eu am capatat noi puteri. Am realizat in acel moment ca, punand aceste intrebari, i-am provoaca pe ceilalti sa vada situatia dintr-o alta perspectiva; le-am deschis ochii spre noi oportunitati.
Adesea, numai temerile si obiectiile noastre ne opresc sa impartasim ideile cu cei din jurul nostru.
Antrenandu-ne creierul sa gandesca constant in termeni de oportunitate, iar apoi invatandu-i pe ceilalti sa faca acelasi lucru, este una din cele mai importante calitati pe care le puteti folosi in drumul catre succes.
Articolul face parte din colectia revistei Idei de Afaceri.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
28 Ian2019
Consiliul consultativ, o oportunitate de crestere pentru antreprenori
de Afaceri La Cheie
556
Management
17 Ian2019
Managerul agil transforma obstacolele in oportunitati
de Afaceri La Cheie Formarea echipelor autonome nu este o idee noua, ci are un istoric ce merge cu 50 de ani in urma. Astfel, s-a pus o baza solida pentru configurarea a ceea ce astazi numim organizatii agile – companii centrate pe echipe autonome, multidisciplinare, formate din 8 pana la 10 persoane, care duc...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
793
Management
20 Dec2018
Idei de amenajare pentru birouri de manager. Cum arata spatiul unui lider de succes?
de Viorica Ghinea
Birourile de manager transmit multe informatii despre omul care se afla in fata ta. Un posibil client isi poate da seama daca cel cu care comunica este atent la detalii, organizat, deschis, determinat, inteligent si dornic sa obtina lucruri calitative. Modul in care este amenjat spatiul de lucru,...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
747
Management
15 Ian2018
33 de instrumente vitale pentru un management de succes
de Alina Constantinescu Succesul unei companii depinde de modul in care antreprenorul gestioneaza resursele companiei. Un manager de succes trebuie sa fie o persoana rationala si creativa, sa identifice cele mai bune solutii pentru afacerea sa.
Instrumentele de management trebuie intelese si aplicate corect. Lean, Six...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1112
Management
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → 9 afaceri la cheie profitabile in Romania cu produse naturale si culturi ecologice
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → Secretele ingrijirii celor mai deosebite si pretentioase flori de apartament si gradina!
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → Afaceri la cheie - Castiga 20.000 euro/luna cu propria ta Ferma de Vipere!
Comentarii0 comentarii