Oricare ar fi situatia in care va gasiti, urmati acesti 4 pasi care va maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari!
1. Ascultati cu atentie
Intr-adevar, este foarte important sa va ascultati cu atentie interlocutorul pentru a putea pregati terenul propriei...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
10860
03-Nov-2011
Negocierile sunt decisive pentru statutul multor afaceri si proiecte. De multe ori ne dam seama ca nu suntem cei mai abili oameni pentru a conduse sesiuni de negocieri si preferam sa angajam borkeri specializati in arta negocierii. 4.75
din 2 voturi
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Iata un mic ghid care va va demonstra cat de eficient sau ineficient sunteti in rolul de negociator:
Negociatorul eficient este persoana care pare entuziasta, dar realista. La polul opus avem un negociator iritabil si neserios.
In timp de negociatorul eficient este calm, serios, cumpatat, cel ineficient va fi emotiv, vorbind intr-o maniera ezitanta sau exuberanta.
Negociatorul eficient este si cel care explica cu grija si atentie fiecare punct al discutiei pentru a se face inteles. In acelasi timp, un negociator ineficient va oferi explicatii superficiale si pare extrem de nerabdator sa se incheie contractul.
In ceea ce priveste negociatorul eficient, acesta va da dovada de eruditie si cunostinte solide privind produsul si piata mondiala. El isi va da silinta totala sa placa partenerului sau din cadrul sesiunii de negocieri.
Negociatorul ineficient poate fi identificat prin maniera in care va alege sa vorbeasca de rau toate produsele firmelor concurente de pe piata. Acesta va face si promisiuni extravagante si va avea pretentii de acelasi calibru, in timp ce negociatorul corect va face numai promisiuni pe care are sanse sa le duca la indeplinire.
Un alt aspect important, vital, chiar pentru negocieri conduse in mod corect si eficient este cel legat de finalizarea negocierilor, de rezultatul final ce se va obtine.
I ntotdeauna, un negociator de succes se va identifica cu cea mai mare usurinta in functie de modul in care va actiona pentru a se asigura sa sunt satisfacute si necesitatile partenerului sau de negocieri in aceeasi masura in care sunt satisfacute si necesitatile sale pentru afacerile pe care le conduce.
Negociatorul ineficient si care inca mai are mult de invatat va fi cel care apare in toata lumina egoismului, o persoana interesata doar de binele personal si al intreprinderii sale.
Autor: Victor Oancea
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 4.75 din 2 voturiArticole conexe
01 Iun2016
4 pasi care iti maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari
de Dragos Craciun
1620
Management
26 Mai2016
Cat de important este sa te intelegi bine cu persoanele potrivite afacerii pe care o conduci
de Cosmin Enescu
La locul de munca, se intampla frecvent sa lucrati cu persoane ce apartin diferitelor generatii cu diferite stiluri de munca, moduri de a gandi si de a comunica.
De multe ori, in organizatiile romanesti se repeta acelasi scenariu: exista un grup de persoane care castiga simpatia sefilor si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1338
Management
24 Mai2016
Ca manager al afacerii, evitati aceste practici abuzive
de Cosmin Enescu
Atunci cand un proiect redirectioneaza angajati de la postul lor obisnuit la proiect, trebuie sa tinem cont de cateva lucruri.
Managerul de proiect trebuie sa discute cu persoanele propuse sa intre in proiect daca sunt dispuse sa renunte la responsabilitatile din prezent, sa efectueze deplasari...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1593
Management
18 Mai2016
2 sfaturi pentru management intelept in afaceri
de Andreescu Sorin 1. Reduceti activitatile care nu creeaza valoare pentru afacerea dvs.
Pentru ca reducerea costurilor sta la baza succesului strategiei, eliminarea activitatilor care nu aduc valoare este foarte importanta.
De exemplu, puteti reduce tim pii morti ai echipamentelor pentru a creste gradul de...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1358
Management
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
- → Afaceri la cheie - Firma de organizare evenimente
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Pachet promotional Colectia Idei de Afaceri de Succes
- → Afaceri la cheie - Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
Comentarii0 comentarii