Succesul unei companii depinde de modul in care antreprenorul gestioneaza resursele companiei. Un manager de succes trebuie sa fie o persoana rationala si creativa, sa identifice cele mai bune solutii pentru afacerea sa.
Instrumentele de management trebuie intelese si aplicate corect. Lean, Six...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
3037
11-Dec-2014
Specialistii spun ca managementul este arta de a face lucrurile prin intermediul altor oameni.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Cei mai eficienti manageri sunt talentati in delegarea sarcinilor si a activitatilor altor persoane care au capacitatea de a le duce la sfarsit cu succes.
Delegarea eficienta poate fi una dintre cheile succesului in afaceri.
Astfel, ai mai mult timp pentru activitatile importante si urgente, experimentezi un nivel stres mai mic si reusesti sa rezolvi mai multe probleme in acelasi interval de timp.
Pentru a ajunge departe, ai nevoie de angajati gata sa preia cu succes oricare dintre sarcinile incredintate de tine. Alta solutie nu exista.
Este imposibil sa le rezolvi pe toate.
Din pacate, multe persoane ezita sa delege sarcini, preferand sa faca totul singure. Motivele din spatele acestui comportament sunt variate.
Unul dintre cele mai des intalnite este faptul ca oamenilor le este frica sa impartaseasca celorlalti know-how-ul lor pentru a nu-si pierde autoritatea oferita de expertiza intr-un anumit domeniu.
In alte situatii, angajatii isi doresc sa devina un element cheie pentru angajator astfel incat sa nu poata fi concediati.
Un alt motiv poate fi si nivelul redus de incredere in abilitatea colegilor de a realiza sarcinile proprii, mai ales atunci cand responsabilitatea si riscurile sunt insemnate. Totusi, daca este realizata in mod corect, delegarea poate aduce beneficii multiple.
Acest articol este dedicat artei delegarii, pentru ca intr-adevar aceasta necesita cateva cunostinte si abilitati speciale. Sfaturile de mai jos te vor ajuta sa alegi persoanele potrivite atunci cand doresti sa cedezi o parte dintre sarcinile zilnice si sa faci acest lucru cat mai lin cu putinta.
Speram ca acest articol sa te ajute sa obtii rezultatele pe care le astepti, sa fii mai putin stresat si sa ai mai mult timp la dispozitie pentru a te concentra pe lucrurile importante.
Motivele sunt de cele mai multe ori noutatea activitatilor si lipsa experientei . Pentru a facili ta acomodarea cu sarcinile noi, incearca sa empatizezi cu persoana careia ii lasi o parte din sarcinile tale.
Incearca sa te plasezi in locul acestei persoane si sa iti imaginezi cum ar fi sa preiei activitati complet noi.
Pentru a-l ajuta pe colegul tau sa invete cat mai repede, documenteaza activitatile pe care le realizezi in fiecare zi.
Scrie instructiuni simple, in ordine logica, pe care oricine sa le poata intelege. De exemplu, gandeste-te la modul in care sunt intocmite instructiunile de a samblare a mobilei.
Poti face referire la tips&tricks si poti include atentionari cu privire la aspectele critice. In acest fel, cresti gradul de autonomie al persoanei careia ii delegi sarcinile. De asemenea, cresti increderea in fortele proprii a unui coleg si iti faci viata mai usoara pentru ca vei primi mai putine intrebari de la acesta.
La final, este important sa parcurgi instructiunil e impreuna cu persoana careia ii plasezi activitatile, pentru a te asigura ca aceasta a inteles ce are de facut. tie si ca nu sunt utilizate in alte proiecte atunci cand este nevoie de ele.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
15 Ian2018
33 de instrumente vitale pentru un management de succes
de Alina Constantinescu
1278
Management
31 Mai2017
Cum iti poti motiva angajatii cu 0% efort investit
de Afaceri La Cheie Orice manager isi doreste angajati motivati si fericiti la locul de munca pentru ca stie ca acest lucru poate face diferenta intr-un mediu de business competitiv. In cazul in care conduci o afacere aflata la inceput de drum, stii cat este de important sa iti recompensezi echipa pentru implicare si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1935
Management
13 Iun2016
2 dezavantaje ale delegarii sarcinilor
de Teo Manole
Atunci cand esti bun in ceea ce faci, vei primi multe sarcini si solicitari sa oferi suport colegilor.
Este posibil sa ajungi in situatia de a fi suprasolicitat si sa faci rabat de la calitate. Un mod elegant de a preveni aceasta situatie este sa delegi sarcini. In acest mod, poti construi o...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1691
Management
18 Mai2016
2 sfaturi pentru management intelept in afaceri
de Andreescu Sorin 1. Reduceti activitatile care nu creeaza valoare pentru afacerea dvs.
Pentru ca reducerea costurilor sta la baza succesului strategiei, eliminarea activitatilor care nu aduc valoare este foarte importanta.
De exemplu, puteti reduce tim pii morti ai echipamentelor pentru a creste gradul de...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1398
Management
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Idei de afaceri cu amenajari interioare pentru birouri si locuinte
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → O colectie impresionanta de idei de afaceri!
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - Goji, merisoare, Aronia - trei fructe miraculoase care te pot imbogati!
- → Afaceri la cheie - Castiga 20.000 euro/luna cu propria ta Ferma de Vipere!
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
Comentarii0 comentarii