Oricare ar fi situatia in care va gasiti, urmati acesti 4 pasi care va maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari!
1. Ascultati cu atentie
Intr-adevar, este foarte important sa va ascultati cu atentie interlocutorul pentru a putea pregati terenul propriei...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
7436
18-Mar-2012
Multi antreprenori neglijeaza, in mod constant si cu riscuri majore, competitia. Este o greseala pe care o comitem din comoditate, din lipsa temerilor, din ideea ca ne-ar costa prea mult sa efectuam cercetari si documentari mai in profunzime. Multi isi cerceteaza concurentii in mod superficial si nu isi asigura toate sansele de succes in nisa sau sub-nisa pe care se dezvolta.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Adevarul este ca ne trebuie timp si uneori trebuie sa investim si bani in procesul de cercetare a competitorilor nostri. Iata cateva strategii care va vor ajuta sa va cercetati concurentii:
1. Primul pas este Google sau orice alt motor de cautare. Verificati-le site-urile si blogurile si stabiliti ce produse sau servicii ofera, ce preturi practica, ce personal detin, cu ce firme si companii colaboreaza, ce furnizori detin in portofoliu samd. Mediul online ne ofera destul de multe detalii referitoare la cei cu care impartim domeniul in care ne dezvoltam.
Nu neglijati nici continutul oferit de publicatii online sau offline. Si acestea ne pot oferi detalii importante despre competitorii nostri.
2. Al doilea pas consta in verificarea manierei in care concurentii dvs se implica in cadrul retelelor de socializare. Se poate sa detina cont pe Facebook si sa dobanditi informatii utile legate de strategiile prin intermediul carora doresc sa se dezvolte. Veti observa si vechimea acestora si veti stabili care strategie functioneaza si pe care se pune accent considerabil. Verificati si listele de fani si clientii importanti ai concurentilor dvs.
3. Al treilea pas ne aduce in lumea conferintelor, seminariilor, expozitiilor si targurilor cu vanzare. Competitorii dvs pot fi prezenti si in cadrul acestor sesiuni si dvs aveti toate sansele pentru a afla mai multe despre portofoliul lor de produse si servicii, despre beneficiile pe care le ofera consumatorilor, despre punctele lor forte si, implicit, despre cele slabe.
4. Un alt aspect pe care trebuie sa puneti accent in incercarea de a va cerceta competitorii, este cel al importantei feedback-ului din partea clientilor dvs. Stabiliti daca au folosit marcile concurentilor dvs si care sunt parerile lor, care sunt parerile lor referitoare la maniera in care v-ati putea imbunatati serviciile si produsele. Veti descoperi numeroase puncte de vedere argumentate cu exemple vii, exemple regasite in taberele adversarilor.
Autor: Ilinca Dobrescu
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
01 Iun2016
4 pasi care iti maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari
de Dragos Craciun
1632
Management
26 Mai2016
Cat de important este sa te intelegi bine cu persoanele potrivite afacerii pe care o conduci
de Cosmin Enescu
La locul de munca, se intampla frecvent sa lucrati cu persoane ce apartin diferitelor generatii cu diferite stiluri de munca, moduri de a gandi si de a comunica.
De multe ori, in organizatiile romanesti se repeta acelasi scenariu: exista un grup de persoane care castiga simpatia sefilor si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1349
Management
24 Mai2016
Ca manager al afacerii, evitati aceste practici abuzive
de Cosmin Enescu
Atunci cand un proiect redirectioneaza angajati de la postul lor obisnuit la proiect, trebuie sa tinem cont de cateva lucruri.
Managerul de proiect trebuie sa discute cu persoanele propuse sa intre in proiect daca sunt dispuse sa renunte la responsabilitatile din prezent, sa efectueze deplasari...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1605
Management
18 Mai2016
2 sfaturi pentru management intelept in afaceri
de Andreescu Sorin 1. Reduceti activitatile care nu creeaza valoare pentru afacerea dvs.
Pentru ca reducerea costurilor sta la baza succesului strategiei, eliminarea activitatilor care nu aduc valoare este foarte importanta.
De exemplu, puteti reduce tim pii morti ai echipamentelor pentru a creste gradul de...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1369
Management
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Comentarii1 comentarii