Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
4059 26-Sep-2013

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Ai interactionat vreodata cu un angajat al unei firme care parea lipsit de interes? Cunosti tipul de persoana. Vrei sa platesti o factura si el da ochii peste cap ca si cand iti face o favoare ca iti ia banii.
 
Ei bine, nu esti singurul. Potrivit unui studiu recent cu privire la implicarea angajatilor, sapte din zece angajati americani nu sunt motivati suficient pentru o zi de munca.

Daca, in calitate de client, este enervant de-a dreptul sa interactionezi cu un astfel de angajat, atunci cand acesta lucreaza pentru tine este un dezastru.
 
Angajatii cu o astfel de atitudine fac o impresie proasta in fata clientilor, sunt mai predispusi sa faca greseli si, cel mai rau, devin modele ale lipsei de angajament pentru colegi si pentru noii angajati.

Potrivit aceluiasi studiu, un angajat nemotivat costa firma pentru care lucreaza aproximativ 450-550 de bilioane, reprezentand bani pierduti, pe an.
 
Iata cinci pasi pentru a te asigura ca angajatii tai sunt motivati in totalitate, in ceea ce priveste atentia acordata clientilor si treaba bine facuta:
 
1. Primesti ceea ce meriti
Daca nu iei in calcul gradul de implicare al angajatilor, atunci sa nu fii surprins ca unii dintre acestia nu sunt suficient de motivati.

Periodic, chestioneaza-ti angajatii prin adresarea a trei intrebari simple:
1. Consideri ca munca depusa la locul de munca este folositoare?
2. Te simti apreciat de catre managerul tau?
3. Esti mandru de ceea ce faci aici?
 
Este necesar ca cel putin 80% dintre angajati sa raspunda afirmativ la toate cele trei intrebari. Daca nu o fac, inseamna ca ai o problema cu angajatii care nu sunt suficient de implicati si trebuie sa iei masuri.
 
Pentru a te asigura ca raspunsurile sunt sincere, organizeaza o petrecere in aer liber, asigurandu-te in acelasi timp ca ancheta se desfasoara sub anonimat.
 
2. Informeaza-ti angajatii.
Cu totii ne dorim sa fim inclusi in grup. Atunci cand angajatii simt ca sunt doar unelte in mana angajatorilor, atitudinea acestora este una negativa, stabilindu-se rapid lipsa entuziasmului.
 
Angajatii trebuie sa fie permanent informati, la fel de mult ca investitorii. Nici un investitor nu ar accepta sa investeasca intr-o afacere si sa nu fie la curent cu ce se intampla zi de zi. De ce te-ai astepta ca angajatii sa reactioneze diferit?

Pana la urma, si ei investesc: timp, munca, energie. Practic, acestia isi investesc propriile cariere in compania ta. Tine-i la curent cu ultimele noutati, iar acestia se vor simti inclusi, iar atitudinea lor se va schimba radical.
 
3. Implica angajatii in problemele care ii privesc direct.
Oamenii sustin ceea ce creeaza. Cere de la angajati acel input necesar luarii deciziilor care ii afecteaza direct. Fa-i sa inteleaga si sa simta ca reprezinta o parte importanta a companiei si a progresului acesteia. Pentru a avea angajati mai implicati, este necesar sa ii implici mai mult.
 
4. Intareste responsabilitatea managerilor.

Una din principalele cauze pentru lipsa de implicare a angajatilor este aceea ca acestia nu se simt apreciati de catre manageri. Asigura-te ca managerii care primesc sesizari fac tot ce trebuie ca cei pe care ii au in subordine sa se simta inclusi in grup si motivati.
 
5. Debaraseaza-te de persoanele ostile.
Unii angajati nu vor putea fi schimbati niciodata, indiferent de ce ai face. Dupa ce vei fi terminat munca la programul special destinat schimbarii atitudinii personalului si crearii unui mediu cat mai placut in birouri, va fi clar la serviciile caror angajati se va renunta definitiv.
 
Este momentul ca acestia sa fie inlocuiti de persoane care isi doresc cu adevarat sa fie acolo. Pe de alta parte, asigura-te ca ai grija de orice angajat care intrece masura.

Fii clar in a le comunica faptul ca aceasta este o oportunitate pentru ei de a ajuta echipa, nu de a prelua compania de la dumneavoastra.

Nimic nu conduce mai repede la distrugerea culturii unei companii decat prezenta unor oameni cu atitudine negativa.

Tags: angajatiloc de muncamuncamanager


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

5 modalitati de a evita lipsa de interes a angajatilor la locul de munca
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

01 Apr2020

Locurile de munca in viitor: Cum schimba paradigma o criza la nivel global

de Redactia Afacerilacheie.net
Pandemia de COVID-19 impune deja o franare brutala in evolutia economiei la nivel mondial, cu costuri foarte mari pe termen scurt. Specialistii spun ca, cel mai probabil, va urma o reorganizare a sistemului de munca, in lumina unor noi lectii invatate in timpul acestei crize. Pandemia va...
Citeste mai departe
1537 Management
17 Ian2019

Managerul agil transforma obstacolele in oportunitati

de Afaceri La Cheie
Formarea echipelor autonome nu este o idee noua, ci are un istoric ce merge cu 50 de ani in urma. Astfel, s-a pus o baza solida pentru configurarea a ceea ce astazi numim organizatii agile – companii centrate pe echipe autonome, multidisciplinare, formate din 8 pana la 10 persoane, care duc...
Citeste mai departe
20 Dec2018

Idei de amenajare pentru birouri de manager. Cum arata spatiul unui lider de succes?

de Viorica Ghinea
Birourile de manager transmit multe informatii despre omul care se afla in fata ta. Un posibil client isi poate da seama daca cel cu care comunica este atent la detalii, organizat, deschis, determinat, inteligent si dornic sa obtina lucruri calitative. Modul in care este amenjat spatiul de lucru,...
Citeste mai departe
13 Sep2018

5 reguli pentru a deveni un bun manager

de Afaceri La Cheie
In sfarsit ai fost promovat manager. Pentru prima data ai in subordine mai multi angajati care iti raporteaza. Esti incantat sa te faci remarcat si sa-ti duci cariera la nivelul urmator. Dar orice responsabilitate noua vine la pachet cu un set de reguli pe care nu le cunosti. De fapt, exista...
Citeste mai departe
1539 Management

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016