Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
5408 12-Iun-2013

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Succesul si esecul in inceperea unei afaceri depinde foarte mult de atitudinea antreprenorului, de felul cum actioneaza acesta.
 
Pentru a va asigura ca veti obtine cele mai bune rezultate in urma infintarii unei afaceri trebuie sa tineti cont de anumite detalii care va vor usura munca pe parcurs.
 
1. Nu incepeti o afacere doar pentru ca vi se pare ca ar putea avea succes!
Incercati sa comercializati produse sau servicii care prezinta interes pentru consumatori, nu doar ceea ce doriti sa vindeti.

De asemenea, este important sa fiti atras de ceea ce faceti. O afacere bazata pe talent va avea mai multe sanse pentru succes.
 
2. Gasiti modalitati rapide de a obtine lichiditati.
Spre exemplu, daca activati in domeniul serviciilor puteti face acest lucru prin solicitarea banilor in avans de la clienti.

In cazul unei afaceri in domeniul retailului, puteti face acelasi lucru, stabilind o data la care se va livra marfa, astfel putand beneficia de un capital inainte de a comercializa propriu-zis produsele.
 
3. Gasiti metode prin care sa reduceti sau sa mentineti costurile.
Un profit mare nu este de folos daca cheltuielile sunt mai mari decat veniturile.
 
Este important sa gasiti modalitati de a mentine nivelul costurilor scazut. De exemplu, puteti negocia preturile de achizitie cu furnizorii, oferindu-le plata in avans a marfii.
 
4. Gasiti modalitati de crestere a profitului.
In primul rand trebuie sa cresteti numarul clientilor, dar in acelasi timp sa va asigurati de loialitatea clientilor deja existenti.
 
Gasiti o modalitate prin care sa ii atrageti sa cumpere de la dumneavoastra cat mai des, iar valoarea medie a achizitiilor sa creasca pentru ca profitul firmei sa inregistreze, de asemenea, o crestere.
 
5. Testati produsele inainte de comercializare.
Pentru a va asigura de eficienta vanzarilor, realizati un studiu de piata din urma caruia sa va dati seama de succesul sau esecul la care este predispus produsul respectiv.
 
6. Fiti mereu la curent cu toate informatile ce tin de domeniul in care activati.
Nicio carte de afaceri sau vreun plan de afaceri nu va poate prezice viitorul sau sa va pregateasca pentru a deveni un antreprenor de succes.
 
7. Oferiti clientilor beneficii, nu discounturi.

De fiecare data cand reduceti preturile produselor, practic scade marja de profit.
 
8. Apelati la un trainer de business.
De cele mai multe ori, persoanele care detin o afacere cred ca stiu cel mai bine cum sa rezolve o problema sau sa faca anumite lucruri.
 
De fapt, cel mai mare ajutor il ofera de cele mai multe ori o persoana neimplicata in afacere, care va ofera o parere sincera privind felul in care trebuie sa actionati.
 
9. Fiti constient de cunostintele dumneavoastra si ale persoanelor implicate in afacere.

 
10. Este important sa stiti cand sa renuntati!
Daca afacerea nu se ridica la asteptarile dumneavoastra, iar obiectivele propuse sunt imposibil de atins, este timpul sa reflectati asupra a ceea ce a mers bine si asupra greselilor care au fost facute.

Ganditi-va ce trebuia sa faceti diferit pentru a nu ajunge in punctul in care nimic nu mai poate fi reparat, si invatati din greselile facute pentru ca pe viitor sa nu se mai repete.

Autor: Catalin Chivu

Articolul complet il gasiti in numarul pe iunie 2013 al Revistei Idei de Afaceri.


Tags: afaceriidei de afaceriafacereafacere de successfaturi afacerisucces afaceribusiness


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

10 sfaturi pentru a incepe o afacere de succes
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

13 Apr2023

Regandirea strategiei de business pentru sustenabilitate pe termen lung - 3 puncte cheie

Unul dintre cele mai importante procese de HR, managementul performantei, poate fi punctul de la care porneste regandirea strategiei de business pentru sustenabilitate pe termen lung. Ce este, mai exact, managementul performantei? Este un concept pe baza caruia fiecare companie isi creeaza...
Citeste mai departe
1232 Management
01 Iun2016

4 pasi care iti maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari

de Dragos Craciun
Oricare ar fi situatia in care va gasiti, urmati acesti 4 pasi care va maximimizeaza propriile sanse de succes in afaceri si vanzari! 1. Ascultati cu atentie Intr-adevar, este foarte important sa va ascultati cu atentie interlocutorul pentru a putea pregati terenul propriei...
Citeste mai departe
1632 Management
26 Mai2016

Cat de important este sa te intelegi bine cu persoanele potrivite afacerii pe care o conduci

de Cosmin Enescu
La locul de munca, se intampla frecvent sa lucrati cu persoane ce apartin diferitelor generatii cu diferite stiluri de munca, moduri de a gandi si de a comunica. De multe ori, in organizatiile romanesti se repeta acelasi scenariu: exista un grup de persoane care castiga simpatia sefilor si...
Citeste mai departe
1349 Management
24 Mai2016

Ca manager al afacerii, evitati aceste practici abuzive

de Cosmin Enescu
Atunci cand un proiect redirectioneaza angajati de la postul lor obisnuit la proiect, trebuie sa tinem cont de cateva lucruri. Managerul de proiect trebuie sa discute cu persoanele propuse sa intre in proiect daca sunt dispuse sa renunte la responsabilitatile din prezent, sa efectueze deplasari...
Citeste mai departe
1605 Management

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016