Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
4439
05-Sep-2014
5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Incepand din ianuarie 2014 a intrat in vigoare o ordonanta de urgenta pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol.
Aceasta ordononata reglementeaza modul de desfasurare a activitatilor economice, de valorificare de catre producatorii agricoli persoane fizice a produselor agricole proprii si de exercitare a comertului cu aceste produse in unele zone publice - comertul cu ridicata sau comertul cu amanuntul care se desfasoara in structuri de vanzare cu locatie permanenta sau temporara, in teritorii delimitate special amenajate si dotate corespunzator, precum:
Aceasta ordononata reglementeaza modul de desfasurare a activitatilor economice, de valorificare de catre producatorii agricoli persoane fizice a produselor agricole proprii si de exercitare a comertului cu aceste produse in unele zone publice - comertul cu ridicata sau comertul cu amanuntul care se desfasoara in structuri de vanzare cu locatie permanenta sau temporara, in teritorii delimitate special amenajate si dotate corespunzator, precum:
- piete agroalimentare;
- targuri;
- piete volante etc., de catre producatorii agricoli persoane fizice, individual sau prin asociatii/grupuri de producatori
Potrivit acestui act normativ, vechiul certificat de producator va fi inlocuit cu atestatul de producator - un document care confirma capacitatea detinatorului de a desfasura o activitate economica in sectorul agricol.
Pentru a primi acest document, micii legumicultori vor trebui sa dobandeasca in prealabil o “atestare profesionala” care, potrivit Art. 4 alin. 1, “se realizeaza de catre structuri asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, constituite conform legii”.
Conform Ordonantei de Urgenta pentru stabilirea unor masuri de reglementare a pietei produselor din sectorul agricol:
“ (2) Atestatul de producator cuprinde informatii si date privind:
a) temeiul legal al eliberarii atestatului;
b) numele si prenumele producatorului agricol;
c) denumirea produselor si suprafata de teren exploatata, respectiv efectivele de animale, care sunt inregistrate in Registrul Agricol detinut de unitatea/subdiviziunea administrativ teritoriala pe a carei raza se afla ferma/gospodaria, productiile estimate a fi obtinute, productiile estimate a fi destinate comercializarii.
(3) Valabilitatea atestatului de producator este de an calendaristic de la data emiterii.
Art.4-(1) Atestatul de producator se elibereaza la cerere producatorilor agricoli persoane fizice, care opteaza pentru desfasurarea unei
activitati economice in sectorul agricol.
(2) Atestarea profesionala a solicitantilor se realizeaza de catre structuri asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, constituite conform legii si organizate la nivel judetean/regional/national, care se inregistreaza in acest scop la primariile unitatilor/subdiviziunilor administrativ teritoriale.
(3) Pentru unitatile/subdiviziunile administrativ teritoriale la care nu s-au inregistrat structuri asociative prevazute la alin(2), atestarea profesionala a solicitantilor se asigura de catre entitati teritoriale din subordine, sau in coordonare, care sunt mandatate in acest scop de catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.
(4) In vederea inregistrarii, structurile asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, depun la primariile la care solicita inregistrarea, urmatoarele documente:
a) certificatul de inregistrare fiscala (CUI);
b) hotararea judecatoreasca de constituire;
c) statutul;
d) situatiile financiare anuale pentru exercitiul financiar anterior inregistrarii prevazute la alin(2),
depuse/transmise la unitatile teritoriale ale Ministerului Finantelor Publice;
e) documentul care atesta afilierea la o organizatie/federatie/confederatie reprezentativa la nivel national, dupa caz.
(5) Primarii asigura conditiile necesare pentru informarea publica cu privire la structurile si entitatile prevazute la alin (2) si (3), prin afisarea si actualizarea listelor cu acestea la sediul primariilor.
(6) Structurile si entitatile prevazute la alin(2) si (3) furnizeaza servicii de consultanta, informare si atestare profesioanala, pentru solicitantii de pe raza teritoriala a unitatilor/subdiviziunilor administrativ teritoriale unde sunt inregistrate.
Art.5-(1) Modelul atestatului de producator si regimul de utilizare al acestuia, se aproba prin ordin al ministrului agriculturii si dezvoltarii rurale in termen de 10 zile lucratoare de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
(2) Tiparirea atestatului de producator revine in sarcina structurilor si entitatilor prevazute la art.4 alin (2) si (3).
Art.6-(1) Unitatile/subdiviziunile administrativ teritoriale transmit la Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, prin consiliile judetene/consiliul general al municipiului Bucuresti, lista structurilor asociative profesionale/patronale/sindicale din agricultura, inregistrate, la nivelul fiecarui judet.
(2) Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale asigura accesul la informatia publica, prin afisarea pe site-ul oficial, a listei prevazute la alin (1).”
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Afaceri la cheie - Goji, merisoare, Aronia - trei fructe miraculoase care te pot imbogati!
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → Afaceri la cheie - Castiga independenta financiara cu o Ferma de raci!
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → O colectie impresionanta de idei de afaceri!
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
Comentarii0 comentarii