Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
20616 09-Mai-2013

4
din 12 voturi
RATING UTILIZATORI
Unii cresc pisici sau catei, altii papagali sau porumbei, insa iata ca, aici la Brasov, din pasiune pentru animale, s-a nascut o mica afacere inedita – ferma pentru veverite.
 
In prezent, ferma de veverite din Brasov este cunoscuta de tot mai multa lume datorita ineditul ei si a mediatizarii.
 
Inceputul a fost greu dar niciodata descurajant. "Ii intrebam pe crescatori cum procedeaza ei sa le inmulteasca. Multi erau scumpi la vorba dar incet, incet, am reusit sa invat, am studiat informatiile existente pe internet”, povesteste Diana Vajda, cea care impreuna cu sotul ei au pus pe picioare aceasta mica afacere.
 
“Ulterior, mi-am comandat din America si Anglia carti de specialitate despre veverite. Pot sa afirm ca inca mai am multe de invatat si uneori ma aflu in fata unor necunoscute.
 
Ca sa nu aiba si altii aceleasi probleme pe care le-am intampinat noi cu prima veverita, pe site-ul nostru incercam sa-i invatam pe oameni despre comportamentul lor, le dam sfaturi cum sa le creasca, cum trebuie sa le amenajeze o cusca etc.”
 
Cresterea veveritelor se face cu multa pasiune

Nici nu ai cum altfel, pentru ca veveritele sunt atat de dragalase. Dar, sa aflam detalii despre cresterea lor de la Diana.

Idei de Afaceri: Avand in vedere ca sunteti mari iubitori de animale, va este greu cand va despartiti de veveritele crescute de voi? Va asigurati ca ajung in locuri unde vor fi protejate si iubite?
 
Diana Vajda: Desigur, sunt pui de care ma atasez, dar reusesc pana la urma sa ma despart de ei atunci cand ii vad pe cumparatori si ma conving.

Dupa o discutie cu dansii imi dau seama ca aceste animalute dragalase vor ajunge intr-un loc unde vor fi iubite si vor primi toata atentia pe care eu, de multe ori, nu pot sa le-o dau, avand atat de multe veverite.
 
Suntem precauti cui vindem veveritele mai ales ca nu avem foarte multi pui intr-un an si atunci putem face o selectie a clientilor pe anumite criterii. Pe de alta parte, stim ca fiecare animalut are un stapan care-l asteapta.
 
Nu ne grabim sa le vindem, mai ales in cazul veveritelor japoneze si autohtone care nu sunt animale de apartament si avem grija sa nu ajunga in apartamente, ci in locuri special amenajate. Intr-un cuvant putem spune ca sunt clienti care ne aleg pe noi, iar noi ne alegem la randul nostru clientii.
 
Idei de Afaceri: Din punct de vedere financiar, sunteti multumita de veniturile obtinute.
 
Diana Vajda: Parerea mea despre afacerile de succes este ca aproape niciun business nu se demareaza cu bani putini, din care sa scoti peste noapte dublu sau triplu. Fara munca, sacrificii, dragoste si devotament nu poti reusi.
 
Un lucru important pe care doresc sa vi-l impartasesc este faptul ca in afara, spre exemplu in Germania sau Ungaria, toti crescatorii pe care i-am cunoscut fac aceasta activitate mai mult din pasiune.
 
Practic, nimeni nu traieste strict din vanzarea de veverite si nu am cunoscut pe nimeni care sa aiba sute de veverite si sa vanda cu sutele pe an. Acest lucru ar fi practic inuman pentru ca nu te mai poti ocupa asa cum trebuie de veverite, nu ai putea sa le acorzi deloc atentie si nici ingrijirea adecvata.
 
Veverita Siberiana

(sursa: www.veverite.eu)
„Veverita siberiana este considerata aristocratul animalutelor. Este eleganta, cu miscari gingase, o blanita stralucitoare si cu un corp suplu, impresioneaza orice iubitor de animale...
 
Este jucausa, draguta si sprintena, intr-o miscare continua. A-i observa obiceiurile si comportamentul poate fi o adevarata placere.
 
Fiind de mici dimensiuni, energic si dragut, cu un mod de viata diurn, veverita siberiana este un animal de casa ideal.
 
Temperatura din camera de crestere nu trebuie sa depaseasca 30 de grade C. Daca temperatura este mai mare, veveritele nu se mai simt bine: se misca si mananca
mai putin. In aceste cazuri, trebuie sa le asiguram mai multe fructe proaspete si sa aerisim des incaperea.
 
Veveritele siberiene beau des si multa apa. Apa din adapator trebuie mentinuta proaspata.

In ceea ce priveste hrana lor, este absolut necesar ca fructele si legumele sa fie tot timpul proaspete. Resturile trebuie indepartate a doua zi. Semintele se pastreaza in loc uscat, iar la curatarea custii se verifica daca hrana din vizuina sau casuta este de asemenea uscata.“
 
La ferma de veverite din Brasov gasim urmatoarele specii: veverite siberiene, veverite siberiena albe, veverite europene, veverite tamiops, veverite leopard, veverite gri canadiene, veverite japoneze. Un pui de veverita se vinde cu 200 lei.
 
Detalii: www.veverite.eu

Autor: Zenobia Badescu

O noua afacere cu profit maxim - cresterea porcilor fara colesterol




Tags: mica afacereafacere micaidei de afaceriafaceri miciafaceriveveritecresterea veveritelorferma de veveriteveverite siberiereafacere de familie


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Inedita afacere de familie - ferma de veverite siberiene
Rating:
Nota: 4 din 12 voturi

Articole conexe

18 Aug2020

Cele mai bune idei de afaceri in mediul online

de Redactia Afacerilacheie.net
Multi dintre noi cauta in permanenta idei de afaceri pentru a putea deveni independenti din punct de vedere financiar. Asadar, daca te-ai decis sa pornesti pe drumul antreprenoriatului, iata cateva idei de business care te pot ajuta sa obtii profit intr-un timp scurt.   Lansarea...
Citeste mai departe
09 Mar2017

Afaceri sub 500 de euro: top 10 idei simple si profitabile

de Alina Constantinescu
Cautati idei de afaceri simple si accesibile? In randurile de mai jos va prezentam 10 afaceri simple, cu bani putini, afaceri ideale pentru a lua un start optimist si profitabil. Cele mai multe dintre aceste 10 super-afaceri pot fi desfasurate din confortul apartamentului propriu, deci nu va...
Citeste mai departe
15 Dec2016

Afaceri de succes in 2017: iata trei idei care aduc profit garantat

de Alina Constantinescu
Multe afaceri s-au dezvoltat in ultimul timp pornind cu investitii modeste si ajungand la business-uri de succes. Idei si oportunitati de afaceri sunt multe, nu trebuie decat sa descoperi ce anume ti se potriveste si are succes pe piata. 1. Cultura de bureti vegetali - lufa Lufa este o planta...
Citeste mai departe
01 Iul2016

Mica afacere cu portrete. Cat castigi din aceasta afacere?

de Alina Hodoreoba
Julia a inceput prin a face portrete cadou prietenilor, urmand ca la scurt timp sa apara si comenzile. Apoi, in functie de performante, si capital, a investit intr-un site. Cat investesti si cat poti castiga din aceasta afacere? Veniturile difera de la luna la luna, de la sezon la sezon. De...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016