Inca de la implementarea GDPR si in Romania, o multime de companii si-au pus problema cum vor pune in practica aceasta directiva si, mai ales, cum vor putea sa tina pasul cu diversele modificari care intervin - pentru ca aici vorbim despre parte legala, care se schimba foarte...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
4436
22-Ian-2014
Sibianul Ioan Pascanut si-a infiintat o plantatie de catina in 2006, pe un teren pe care il detinea in comuna Rosia.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
"Ideile vin. Daca le bagi in seama, daca ai resurse si un pic de pasiune... La vremea respectiva, ca si acum de altfel, agricultura Romaniei era pe aceiasi butuci pe care au pus-o unii dintre politicieni.
Din dorinta de a accesa o latura a agriculturii alternative, am ales aceasta cale. Agricultura clasica toata lumea o facea si toata lumea, de fapt se lasa de ea pentru ca era total nerentabila.
Faptul ca, ulterior, s-au mai introdus acele subventii a facut ca rentabilitatea ei sa creasca, dar, la acel moment, nu existau cai de a razbate in agricultura si am gandit o cale de a razbate in agricultura alternativa," povesteste sibianul.
In afara plantatiei certificata ecologic, fermierul a investit si in instalatii de inghetare si refrigerare a catinei, reusind sa vanda fructele pentru industria farmaceutica, alimentara si cosmetica din mai multe tari.
In total, antreprenorul sibian a investit in afacerea sa cu catina 80.000 de euro.
Sursa: www.zf.ro
Cultivarea catinei, venituri fara precedent pentru fermieri. Cu bani europeni
Catina (Hippophae rhamnoides) este un arbust spinos care rodeste fructe mici albe sau rosii, o planta cu extraordinare proprietati antioxidante benefice pentru sanatate.
Catina poate fi valorificata sub diverse forme: proaspata, ulei de catina, ceai din fructe de catina, muguri, frunze si chiar scoarta, siropuri.
Uleiul de catina este foarte apreciat si se foloseste, ca materie prima, in industria farmaceutica in cea alimentara cosmetica.
Inca din 2013, interesul pentru cultura de catina a explodat! Era si timpul. In foarte multe tari, cultivarea catinei este de mult o afacere profitabila pentru fermieri.
Catina, un fruct... cu proprietati ceresti.
Idei de afaceri similare:
- cultura de goji
- cultura de merisoare
- cultura de Aronia
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
16 Mar2023
Dropshipping: ce inseamna si cum poti incepe o astfel de afacere
Ideea conform careia, pentru a-ti deschide o afacere, este nevoie mai intai sa economisesti nu mai este de actualitate. Afacerile de tip e-commerce si dropshipping ne demonstreaza ca poti porni o afacere rapid, usor si fara sa apelezi la resurse financiare...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
28 Oct2022
3 tipuri de investitii pe care sa le faci pentru o afacere profitabila
Fie ca esti un antreprenor la inceput de drum, fie ca ai deja experienta in tainele antreprenoriatului, este important sa cunosti metodele eficiente prin care iti poti dezvolta afacerea. Iti prezentam 3 tipuri de investitii pe care le poti face pentru ca afacerea ta sa devina cat mai...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1550
Idei de afaceri
05 Iun2019
OTP Bank Romania: volumul finantarilor pentru agricultura s-a dublat in 2018
de Alina Constantinescu OTP Bank Romania a inregistrat o crestere de 112% a volumului de finantari noi acordate pentru agricultura in cursul anului 2018, cresterea fiind sustinuta de cererea ridicata pentru prefinantarea prin Creditul pentru Dubla prefinantare a subventiilor APIA SAPS, dar si pentru finantari destinate...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
626
Idei de afaceri
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
- → Afaceri la cheie - Descopera comoara din pivnita - ciupercile Pleurotus!
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
- → 5 oportunitati directe de a obtine sanatate, frumusete, performante si o viata implinita
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
Comentarii0 comentarii