Inca de la implementarea GDPR si in Romania, o multime de companii si-au pus problema cum vor pune in practica aceasta directiva si, mai ales, cum vor putea sa tina pasul cu diversele modificari care intervin - pentru ca aici vorbim despre parte legala, care se schimba foarte...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
17915
03-Oct-2013
Oricine dispune de un mic teren isi poate construi o sera si foarte multi sunt acei intreprinzatori interesati sa faca o afacere din cultivarea legumelor si a altor plante in sere.3.5
din 5 voturi
din 5 voturi
RATING UTILIZATORI
Secretele unor productii bune de sera constau in cunoasterea tehnologiilor legumicole, alegerea soiurilor rentabile de legume si existenta unor constructii si dotari care sa ofere plantelor mediul optim pentru dezvoltare.
„Aici, sub folia de nailon care acopera sera, plantele sunt protejate, ceea ce nu se intampla in camp. Aici nu le bate vantul, nu sunt atacate de insecte si se pastreaza in conditii foarte bune”, afirma Vasile Matrasoaie.
“Pe o suprafata de teren aflata in camp, intre Bursuceni si Dumbraveni, Vasile Matrasoaie a amenajat in urma cu trei ani o sera si a inceput sa cultive salata, ceapa, rosii, ardei si vinete. Iar pentru ca totul sa fie ca la carte, semintele folosite au fost de la firme de renume din Ungaria, Spania, Franta, Olanda, Elvetia sau Israel, dar si de la Statiunea de Cercetare Legumicola de la Bacau”, se arata in Monitorul de Suceava.
“Succesul nu s-a lasat prea mult asteptat, barbatul a inceput sa-si extinda afacerea. Tot ce a castigat din vanzarea legumelor a reinvestit pentru a-si dezvolta afacerea.”
Acesta este doar unul dintre exemplele de succes ce demonstreaza ca buna organizare face din culturile protejate in sere investitii profitabile.
Avantajele unei afaceri cu sere de legume:
- din ce in e mai multe persoane doresc sa consume legume romanesti si alimente ecologice, produse cat mai naturale;
- pentru demararea afacerii exista posibilitati de finantare, atat guvernamentale cat si din fonduri europene;
- legumele romanesti sunt mai gustoase si sunt foarte apreciate de straini astfel ca, se pot exporta in UE si nu numai;
- legumele, in ansamblu, constituie un aliment de baza, consumate in tot timpul anului fie proaspete, fie preparate;
- se obtin productii mai mari decat in cazul culturilor de camp;
- se pot crea posibilitati de control a factorilor climatici (temperatura, lumina, apa), in functie de pretentiile fiecarei specii.
Exista prejudecata ca agricultura, in Romania, este nerentabila. Volumul de munca este mare, iar valorificarea produselor se face greu, uneori la preturi care abia acopera investitia. Lipsa experientei, a banilor si a unor echipamente adecvate amplifica si mai mult problemele.
Totusi, lucrurile se misca si, in ultimul timp au avut loc modificari spectaculoase in domeniul culturilor in sere. “Cererea de constructii fiabile, de-a lungul anilor, a condus la obtinere unor solutii care ofera o buna izolare, o transmisie maxima a luminii si o productivitate ridicata pe m.p”, ne spune Viorel Ionescu de la Agrocon Projects.
Cea mai simpla constructie protejata – solarul
Solarul poate fi o constructie foarte simpla, formata dintr-o structura metalica acoperita cu folie. Se obtine astfel un spatiu protejat, care poate avea un sistem de incalzire sau nu. Cu un astfel de solar se poate asigura insa o timpurietate a productiei de pana la 5 saptamani, ceea ce este destul de avantajos.
Pentru a obtine o productie buna, un solar ar trebui dotat si cu un sistem de irigare, un ecran de umbra sau plasa anti-insecte. Astfel, un solar cu o sursa de incalzire, va permite plantarea semintelor in ianuarie pentru a obtine la 1 aprilie rasadurile, ce vor fi mutate apoi in solariul de productie.
Un solariu de productie moderna, de dimensiuni optime, dotat cu echipamente si materiale din noua generatie necesita o investitie minima de 5.000 lei. Un solar trebuie sa asigure volumul de aer necesar pentru spatiul construit.
De asemenea, raportul dintre suprafata cultivata si volumul de aer din solar trebuie sa fie de 1 la 4. Un solar trebuie sa fie adaptat conditiilor meteo din Romania, sa fie o constructie durabila, rezistenta la vant si incarcari cu zapada.
De asemenea, el trebuie sa asigure conditii micro-climatice optime, fara consumuri mari de energie calorica, apa sau alte materiale. Solariile tip tunel de diferite dimensiuni, acoperite cu folie, sunt cele mai raspandite in lume.
Cititi intregul dosar de afaceri despre sere si solarii in numarul pe octombrie al revistei Idei de Afaceri
Autor: Zenobia Badescu
- Afaceri cu sere de legume din banii stransi la nunta
- Care sunt legumele profitabile pentru un solar in functie de sol si zone geografice?
- Cum sa-ti alegi terenul potrivit si sa construiesti un solar profitabil
- Cultivarea Legumelor in sistem Ecologic
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 3.5 din 5 voturiArticole conexe
16 Mar2023
Dropshipping: ce inseamna si cum poti incepe o astfel de afacere
Ideea conform careia, pentru a-ti deschide o afacere, este nevoie mai intai sa economisesti nu mai este de actualitate. Afacerile de tip e-commerce si dropshipping ne demonstreaza ca poti porni o afacere rapid, usor si fara sa apelezi la resurse financiare...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
28 Oct2022
3 tipuri de investitii pe care sa le faci pentru o afacere profitabila
Fie ca esti un antreprenor la inceput de drum, fie ca ai deja experienta in tainele antreprenoriatului, este important sa cunosti metodele eficiente prin care iti poti dezvolta afacerea. Iti prezentam 3 tipuri de investitii pe care le poti face pentru ca afacerea ta sa devina cat mai...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1552
Idei de afaceri
05 Iun2019
OTP Bank Romania: volumul finantarilor pentru agricultura s-a dublat in 2018
de Alina Constantinescu OTP Bank Romania a inregistrat o crestere de 112% a volumului de finantari noi acordate pentru agricultura in cursul anului 2018, cresterea fiind sustinuta de cererea ridicata pentru prefinantarea prin Creditul pentru Dubla prefinantare a subventiilor APIA SAPS, dar si pentru finantari destinate...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
627
Idei de afaceri
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Stand de sucuri naturale
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → Top cele mai profitabile 17 afaceri la cheie in agricultura
- → Cresterea viermilor de matase
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
- → Afaceri la cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
- → Pachet promotional Colectia Idei de Afaceri de Succes
Comentarii0 comentarii