Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
14326 22-Nov-2011

4.38
din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
Da, este posibil si, da, este si recomandabil. Cautam sa ne punem in aplicare ideile de afaceri cat mai curand. Multi dintre noi am amanat foarte mult proiecte profitabile si care promit succes si acum este timpul sa le initiem. Competitia devine din ce in ce mai variata si mai puternica si bugetul nostru este unul redus. Cum procedam pentru a nu ne neglija ideile de afaceri chiar si cand banii nu sunt suficienti?

In primul rand trebuie sa invatam sa gandim ca oameni de afaceri. Trebuie sa dam dovada de multa auto-disciplina, de organizare, creativitate si flexibilitate. Cand vrei sa prepari o pizza si nu ai toate ingredientele necesare, incepi si cauti in frigider si prin camara pentru a le inlocui: carnea nu este neaparat necesara cand ai ciuperci si maslinele nu isi mai au rostul cand gasesti un ardei gras proaspat.

La fel se procedeaza si in afacerile pe care dorim sa le demaram si totusi suntem destul de stramtorati. Afacerile pot fi comparate in mod optim cu sportul si cu gatitul.

Afacerile devin si jocuri, competitii sportive si devin si retete culinare. Noi ne stim plusurile si minusurile, punctele slabe si pe cele forte, ce ne lipseste si pe ce putem miza, pe ce putem pune accentul pentru a micsora lista de dezavantaje.

Pe acest model, ne gandim la afaceri in viziunea urmatoarelor aspecte, aspecte menite sa va dea increderea de care aveti nevoie pentru un start-up mai lin, mai putin stresant cand bugetul este destul de sugrumat:

1. Second hand cat incape. De la mobila, la calculatoare si alte echipamente, second hand-ul ne scapa de multe cheltuieli inutile. Investiti in identificarea unui furnizor de produse second hand de calitate si scapati de costurile prea umflate si care nu se potrivesc deloc cu bugetul dvs.

2. Inchirieri in loc de cumparaturi. Puteti oricand sa va inchiriati echipamentele, uneltele, instrumentele de care aveti nevoie pentru a va demara afacerile. Pe masura ce profiturile incep sa se solidifice, puteti sa renuntati la aceste servicii si sa va cumparati toate produsele necesare dezvoltarii afacerii dvs.

3. Ajutoarele din propria “ograda”. Marketing, contabilitate, desktop publishing, traduceri, advertising, secretariat si lista continua cu diverse alte specialitati de care ne putem ocupa noi insine ( cu putin ajutor din partea mediului online) si cei care ne sunt alaturi. Rudele, prietenii, cunostintele, vecinii samd, sunt persoane catre care ne putem indrepta ( cu multa precautie pentru a nu ii lasa sa creada ca profitam de ei) pentru a ne sustine start-up-ul afacerilor noastre.

Autor: Maria Nicutar

Tags: afaceriidei de afaceriafaceri profitabilestart-up afaceri


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Start-up-uri de afaceri cu buget redus?
Rating:
Nota: 4.38 din 4 voturi

Articole conexe

18 Feb2013

Care este definitia succesului in afaceri? E full options!

de Silviu Marian Banila
Cum definesti succesul? N-ai griji. Ai tot ce-ti doresti. Ai dobandit totul pe munca ta. Ai fost destept. I-ai devansat pe altii. N-ai asteptat pana la 80 de ani sa-ti transformi visul in realitate. Esti cineva. Nu altcineva.   La 25 de ani, conduci un Golf 6, ai o casa de 80.000 de...
Citeste mai departe
6921 Editorial
15 Apr2014

De ce cauta oamenii idei de afaceri?

de Ionut Razvan Serbu
Stiu, cititorule, este tot criza. Puterea de cumparare a scazut. Cu aceiasi bani nu mai iei aceleasi produse. In marile hipermarketuri au ajuns la cautare si cosurile mici. Oamenii sunt din ce in ce mai atintiti pe lista saptamanala de cumparaturi. Uneori mai au reflexul de altadata. Sa...
Citeste mai departe
7992 Editorial
09 Apr2012

Cand realizam ca suntem pregatiti pentru afaceri ...

de Victor Oancea
Afacerile sunt potrivite pentru noi? Suntem gata sa luam taurul de coarne si sa devenim proprii nostri sefi? Suntem gata sa demaram afaceri si sa le conducem catre stadiul in care vor oferi ele profituri si noi nu va mai trebui sa le sustinem din punct de vedere financiar? Detinem abilitatile si...
Citeste mai departe
8441 Editorial
03 Mar2012

Elementul vital pentru succesul unei afaceri: sprijinul familiei!

de Ilinca Dobrescu
Fie ca discutam despre parinti sau despre partenerul/partenera de viata si copiii nostri, sprijinul familiei este vital pentru succesul in afaceri. Nu ar fi nici corect sa intram in afaceri fara sa cerem o parere din partea celor care conteaza pentru noi, din partea celor care ne pot indruma in...
Citeste mai departe
13095 Editorial

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016