Cum definesti succesul? N-ai griji. Ai tot ce-ti doresti. Ai dobandit totul pe munca ta.
Ai fost destept. I-ai devansat pe altii. N-ai asteptat pana la 80 de ani sa-ti transformi visul in realitate. Esti cineva. Nu altcineva.
La 25 de ani, conduci un Golf 6, ai o casa de 80.000 de...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
11774
07-Mar-2012
Romanii nu mai au incredere in nimeni si in nimic. Ne privim unii pe altii cu maxima ostilitate, devenim semi-paranoici sau paranoici de-a dreptul, ne incarcam cu o ostilitate nemaintalnita. Ce este mai trist este ca multi raman paralizati intr-o lume mult prea dificila pentru gustul lor.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Fie ca ne dam sau nu seama, toti suntem incarcati de un sentiment de lipsa de incredere. Multi trec prin dificultati majore si isi pierd increderea in lege si multi si-o pierd in Dumnezeu sau in propria persoana. Nu mai avem incredere nici in noi insine si ne simtim neputinciosi.
Nimic nu ne mira. Este cunoscut faptul ca in perioadele economice dificile lumea tinde sa o ia razna. Acesta este efectul lipsei de bani. Ne privim unii pe altii cu rautate, cu scepticism, cu ostilitate, cu frica si multa precautie.
Sindromul se raspandeste extrem de rapid si ia forme variate. Citeam recent ca pagubitii Mic.ro si Minimax Discount isi fac singuri dreptate si iau mobila din fostele magazine pentru a-si recupera o parte din bani. Lumea nu mai are incredere ca problemele le vor fi rezolvate intr-o maniera acceptabila, intr-un interval de timp rezonabil. Asa ca isi fac singuri dreptate.
Nu mai avem incredere nici in solutiile prea simple, in scurtaturi, in ideile de afaceri care s-ar demara cu bani putini. Ni le dorim, le cautam, le cercetam, ne documentam asupra fiecareia dintre ele si le abandonam.
Stiti cum e treaba asta? Vrei un produs ieftin, ca atatia bani ai si il gasesti si il verifici si apoi zici "Frate, da e chiar ieftin! Ce mama lui are in el? Poate e stricat. Sigur nu e bun, ca, deh, e prea ieftin. Dar nu am mai multi bani."
Asa e si in afaceri si asa e si in viata de zi cu zi. Cautam solutii simple si cand dam de ele ne departam. Sunt prea simple si nu mai avem incredere in simplitate, nu mai avem incredere ca lucrurile ar putea functiona si simplu si rapid si eficient si cu bani putini. Nu mai avem incredere in nimic si in nimeni.
Si ma mira faptul ca altii reusesc sa dea lovitura si de jos. Privim catre Steve Jobs pe tema caruia se scriu zeci de carti, carti care arata cum a inceput omul acesta, de cat de jos a pornit lucrurile, cu ce putin de resurse a reusit sa dea lovitura.
Apoi gasim si alte exemple de antreprenori care astazi cunosc succesul deplin si au inceput sa lucreze dintr-un amarat de garaj, dintr-o bucatarie, cu familia, cu prietenii, alaturi de vecini cooptati pe posturi de marketer, contabil samd, cu un capital egal cu jumatate din salariul de pe luna trecuta.
Aceste exemple ne arata ce inseamna bootstrapping-ul de calitate. Sa vrei sa faci bici si din rahat si sa inveti cum se face o asemenea minunatie. Sa vrei sa scoti bani si din piatra seaca si daca dai gres, macar te scufunzi doar cu un picior si de la o inaltime scazuta. Cu alte cuvinte, nu ai mare lucru de pierdut.
Pana la urma, daca nu investesti multi bani intr-o afacere si dai gres, nu dai de riscul de a-ti smulge parul din cap de nervi. Poti oricand sa spui ca a fost o experienta din care ai invatat lectia vietii tale.
Apoi romanii au mai uitat ceva: sa inceapa treptat, gradual. Nimeni nu ne obliga sa investim 10.000 de euro intr-o afacere care poate fi pornita cu 500 de euro. Putem s-o facem si asa, cu 10.000 de euro, dar altele sunt riscurile si ceea ce uita multi este ca nimeni nu ne ofera un dram de amarata de garantie ca vom avea succes. Si asta se intampla si cand investim 10.000 de euro si cand investim 500 de euro intr-o afacere. Succesul ni-l facem cu mainile noastre si sansele de siguranta, sansele de supravietuire ni le facem tot noi.
Cel mai mult conteaza modul in care gandim, modul in care alegem sa privim solutiile din jurul nostru. Ar trebui sa invatam si de la altii cate ceva: cum fac bani din ulei folosit, cum fac bani din gunoi, cum fac jucarii din cutii de cereale, cum fac profit dintr-un hobby de doi bani, cum pun o afacere pe picioare fara niciun leu.
Pe ce au mizat acesti oameni mai presus de orice: pe increderea ca nu au nimic de pierdut si pe increderea ca doar ei se pot trage afara din maldarul de probleme in care se afla. Mizeaza pe solutii rapide, eficiente si simple!
Autor: Maria Nicutar
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
18 Feb2013
Care este definitia succesului in afaceri? E full options!
de Silviu Marian Banila
6908
Editorial
15 Apr2014
De ce cauta oamenii idei de afaceri?
de Ionut Razvan Serbu
Stiu, cititorule, este tot criza. Puterea de cumparare a scazut. Cu aceiasi bani nu mai iei aceleasi produse.
In marile hipermarketuri au ajuns la cautare si cosurile mici. Oamenii sunt din ce in ce mai atintiti pe lista saptamanala de cumparaturi.
Uneori mai au reflexul de altadata. Sa...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
7981
Editorial
09 Apr2012
Cand realizam ca suntem pregatiti pentru afaceri ...
de Victor Oancea
Afacerile sunt potrivite pentru noi? Suntem gata sa luam taurul de coarne si sa devenim proprii nostri sefi? Suntem gata sa demaram afaceri si sa le conducem catre stadiul in care vor oferi ele profituri si noi nu va mai trebui sa le sustinem din punct de vedere financiar? Detinem abilitatile si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
8426
Editorial
03 Mar2012
Elementul vital pentru succesul unei afaceri: sprijinul familiei!
de Ilinca Dobrescu Fie ca discutam despre parinti sau despre partenerul/partenera de viata si copiii nostri, sprijinul familiei este vital pentru succesul in afaceri. Nu ar fi nici corect sa intram in afaceri fara sa cerem o parere din partea celor care conteaza pentru noi, din partea celor care ne pot indruma in...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
13083
Editorial
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → 9 afaceri la cheie profitabile in Romania cu produse naturale si culturi ecologice
- → Afaceri la cheie - Ferma pentru cresterea melcilor
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Goji, merisoare, Aronia - trei fructe miraculoase care te pot imbogati!
Comentarii0 comentarii