Captarea atentiei clientilor este esentiala pentru succesul oricarei afaceri. De cele mai multe ori, prima impresie este cea care face diferenta intre a atrage sau a pierde un potential client. In acest context, o reclama LED programabila nu este doar o investitie inteligenta, ci si o...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
6452
15-Nov-2013
Atunci cand sunt intrebati de ce nu initiaza o afacere, cei mai multi oameni raspund ca nu au suficiente fonduri pentru acest lucru.3.75
din 2 voturi
din 2 voturi
RATING UTILIZATORI
Capitalul este un element esential pentru orice afacere. Totusi, lipsa banilor nu este o piedica atat de mare pe cat se crede. O idee buna, care poate aduce profit pe o perioada lunga de timp, va atrage investitori cu siguranta.
De aceea, este important pentru un antreprenor sa conceapa afacerea astfel incat sa fie atractiva pentru investitori. Primul pas pentru a atinge acest scop, este sa privesti business-ul prin ochii unui investitor.
In acest articol te indemnam sa raspunzi la sapte intrebari ale caror raspunsuri te vor ajuta sa definesti un concept de business atractiv pentru investitori si sa fii mai convingator in fata acestora.
1. Care sunt preferintele investitorului pe care vrei sa il abordezi?
In general, oamenii se simt mai confortabil atunci cand investesc in domenii pe care le cunosc. Atunci cand cineva are experienta intr-un anumit domeniu stie cat de profitabil este acesta, care sunt amenintarile si provocarile.
Avand aceste informatii, un investitor poate sa faca diferenta cu usurinta intre o afacere de succes si una care este sortita esecului. De aceea, este important ca inainte de a aborda un antreprenor sa afli care sunt domeniile fata de care are afinitate.
Propunerea ta de afaceri trebuie sa fie una solida si sa se adreseze unui expert. Informatii generale de baza s-ar putea sa plictiseasca o persoana care are experienta in domeniul afacerii tale.
2. Cunosti oameni care te pot pune in legatura cu un investitor?
Unul dintre cele mai bune moduri prin care poti cunoaste un investitor este prin intermediul altor persoane care iti pot face o introducere. Astfel, interactiunea cu un om de afaceri va fi mai personala si ai sanse mai mari sa fii intampinat intr-un mod prietenos.
Telefonul sau e-mailul te pot ajuta si ele, insa exista sanse mai mici sa obtii o intalnire. De aceea, este important sa intri in retele de oameni de business si sa te faci cunoscut.
3. Ai o poveste a afacerii tale?
Ai obtinut intalnirea mult dorita si esti in fata investitorului. Ce ii vei spune pentru a-i capta atentia? O intalnire cu un finantator potential este poate o ocazie unica si de aceea este important sa fii bine pregatit.
Pune-te in locul investitorului si gandeste-te care sunt motivele pentru care ai da bani cuiva pentru a porni o afacere. Din aceasta perspectiva, alcatuieste o poveste a afacerii tale, adica o propunere bine structurata si care sa capteze interesul investitorului.
4. Ai o viziune pe termen lung?
Pentru un om de afaceri, banii cheltuiti pe o afacere noua reprezinta o investitie pe termen lung. Ei stiu ca banii nu se vor multiplica intr-un an si ca trebuie sa astepte ca afacerea sa creasca.
De aceea, capacitatea ta de a vedea o afacere pe termen lung este deosebit de importanta pentru un finantator. Daca esti capabil sa ii spui acestuia cum vezi afacerea peste trei, cinci sau sapte ani, vei avea numai de castigat.
5. Poti sa fii sincer?
De cele mai multe ori, investitorii au experienta in afaceri si pot descoperi cu usurinta lipsuri sau greseli in propunerea ta sau pot identifica obstacole care pot impiedica implementare afacerii tale. In timpul discutiei te vor intreba cu siguranta despre aceste lucruri.
Pentru a face fata acestor intrebari iti recomandam in primul rand sa fii sincer atunci cand raspunzi. Daca nu stii raspunsul la o intrebare, spune pur si simplu ca nu ai anticipat acest aspect, dar ca te poti informa si veni cu un raspuns ulterior.
6. Stii sa te adaptezi la feedback?
O calitate esentiala pentru a fi convingator in fata unui investitor este sa stii sa primesti feedback-ul acestuia. Asta inseamna sa nu fii defensiv in fata eventualelor critici si sa le privesti in mod constructiv.
O astfel de reactie arata ca esti deschis la parerile altora, ca stii sa asculti si ca nu iei personal criticile. Toate aceste calitati arata ca esti suficient de matur pentru a conduce o afacere.
7. Stii care e prima impresie pe care o lasi celorlalti?
Desi uneori nedreapta, prima impresie conteaza extrem de mult in evaluarea unei persoane. Investitorii se bazeaza de multe ori pe intuitie, iar deciziile lor pot fi influentate de sentimentul ca ceva nu e in regula. Sau dimpotriva, pot trece peste unele neajunsuri ale unei propuneri de afaceri daca au un sentiment placut cu privire la viitorul antreprenor.
De obicei finantatorii cauta oameni energici, pozitivi, onesti si placuti. Incearca sa transmiti cateva dintre aceste trasaturi prin modul in care comunici pentru prima data cu investitorii.
Desigur emotiile pot sta in calea acestui lucru, insa cu autocontrol exersat nu este imposibil de realizat.
Castigarea increderii unui finantator si a banilor acestuia nu este un obiectiv usor de realizat. Totusi, cu atitudinea si propunerea de afaceri potrivita poti obtine fondurile necesare finantarii afacerii tale.
Citeste intregul articol in numarul pe noiembrie al revistei Idei de Afaceri !
Autor: Teo Manole
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 3.75 din 2 voturiArticole conexe
29 Apr2024
Ce este un birou inteligent si de ce este o idee buna pentru afacerea ta
de Afaceri La Cheie
Un birou inteligent nu este doar un spatiu fizic, ci reprezinta o adevarata infrastructura care contribuie la un mediu de lucru al viitorului. Acesta pune accent pe tehnologie, in timp ce tine cont de nevoile angajatilor moderni. De aceea, pentru antreprenori, investitia intr-un birou...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
666
Editorial
22 Dec2023
3 strategii eficiente pentru cresterea randamentului in afaceri
de Afaceri La Cheie
Succesul nu este cu siguranta rezultatul norocului, ci al aplicarii unor metode si tehnici inovatoare, atunci cand vorbim despre acele idei de afaceri cu randament ridicat.
Viziunea fiecarui antreprenor este de a combina profitabilitatea financiara cu realizarea personala. Acest obiectiv, desi...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
23 Aug2023
3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung
de Afaceri La Cheie
In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1896
Afaceri profitabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → O afacere cu produse cosmetice 100% naturale la tine acasa
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
- → Afaceri la cheie - Descopera comoara din pivnita - ciupercile Pleurotus!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → Vrei sa incepi repede o afacere simpla? Realizeaza accesorii HANDMADE!
Comentarii0 comentarii