Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
13983
20-Iun-2012
Cultivarea ciupericilor Pleurotus reprezinta o activitate extrem de banoasa pentru numeroase persoane. In mare parte, suntem determinati sa investim in aceste afaceri datorita faptului ca nivelul cererii pentru ciuperci este de 26 de ori mai mare decat cel al ofertei existente. Mai luam in considerare si faptul ca ciupercile Pleurotus sunt sanatoase si gustoase si ca reprezinta hrana de baza pentru cei aflati la diete, in post si pentru vegetarieni.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Iata cateva detalii referitoare la boala bacteriana, una dintre cele mai grave probleme pe care le putem intampina in procesul de cultivare a ciupercilor Pleurotus:
Boala bacteriana este cunoscuta si sub denumirea de Bacterial Blacht. Pe suprafata brichetelor se observa o inmultire exagerata a bacteriilor, care apar, de regula, cand s-a produs un soc mecanic, respectiv o lovire, apasare sau scuturare, sau nu s-a respectat igiena cultivarii. Atacul insectelor, respectiv al dipterelor, propaga repede aceasta boala, mai ales in cazul cand brichetele sunt afectate de socuri mecanice.
Boala produsa de bacteria Pseudomonas talaasi este favorizata si de faptul ca s-au aplicat stropiri fara ca sa fi aparut primordiile, miceliul nefiind inca maturizat.
Boala bacteriana poate aparea si dupa executarea primei recolte, pe resturile de ciuperci ramase pe brichete si neindepartate la plivit. Prin stropiri cu apa, bacteriile se propaga si suprafata substratului capata un aspect mucilaginos. In aceste conditii, ciupercile care vor forma primul val de recoltare vor prezenta picioare mai groase, palarii mai mici si, de regula, aceste ciuperci se vor usca inca din primele faze de crestere.
Boala bacteriana se manifesta in special la temperaturi mai ridicate de 16 °C si este, deci, mai frecventa la speciile termofile si in cazul hibrizilor cultivati in perioada calda, cand temperatura este ridicata. La Pleurotus ostreatus, boala apare cu totul accidental. Pentru prevenirea acestei boli, se vor evita ...
>>>Aflati toate informatiile necesare pentru cultivarea ciupercilor Pleurotus si pentru combaterea si prevenirea bolilor si daunatorilor lor in cadrul ghidului "Cultivarea ciupercilor Pleurotus".
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2025. 5 idei de profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Firma de organizare evenimente
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Afaceri la cheie: ferma de vipere - una dintre cele mai tentate afaceri!
- → 10 cele mai accesibile afaceri care pot fi demarate la ora actuala in Romania!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
Comentarii0 comentarii