Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
4244 01-Aug-2014

5
din 1 vot
RATING UTILIZATORI


Daca vrei sa produci legume bio iata ce solutii naturale poti folosi in combaterea bolilor si daunatorilor din gradina de legume!
 
Decoct de Coada Calului (Equisetum arveuse)
Se prepara un decoct astfel: la 10 l de apa se adauga 150 g de planta uscata sau 1 kg de planta proaspata din lastarii recoltati in timpul verii.

Se fierbe totul timp de 30 de minute. Pentru a-i mari efectul antifungic, la utilizare se poate adauga 1-2% silicat de sodiu. Ceaiul astfel obtinut se poate utiliza ca atare in stropirea solului sau intr-o dilutie de 20% pentru tratarea plantelor impotriva micozelor, in general – fainare, mana sau rugina. Stropiri repetate cu aceeasi solutie sunt eficace si impotriva Septoriei la tomate.
 
Extractul de Equisetum este eficient prin continutul bogat in siliciu, saruri minerale, glucozide si acizi organici specifici. Pentru marirea eficacitatii, se poate amesteca cu macerat de urzica. Unele firme care lucreaza in domeniul agriculturii ecologice au realizat produse avand la baza plantele de Equisetum.
 
Extracte de urzica (Urtica dioica)
Extractele de urzica sunt utilizate in mod normal pentru fabricarea lotiunilor capilare: sampoane, balsamuri repulsive, decocturi si infuzii.

In agricultura ecologica, produsele pe baza de urzica, sunt recomandate ca biostimulente, aficide, acaricide sau ca adjuvanti in fermentarea composturilor. Plantele pentru preparare se recolteaza in momentul cand s-au format primele seminte, calendaristic pentru climatul nostru in luna august.
 
Macerat agresiv de urzica
Se pune la macerat 1 kg de planta proaspata sau 200 g planta uscata in 10 l de apa. Vasul din lemn sau din material plastic in care se afla maceratul se expune timp de 4-5 zile la soare pentru a imbunatati conditiile de macerare.

La 1 l de macerat de urzica se adauga 0,5 l ceai de Coada-Calului, se dilueaza de 50 de ori (2%) si se stropesc lastarii si frunzele inainte de formarea florilor pentru a se combate afidele si acarienii (paianjenul rosu).
 
Extract la rece. Se lasa 1 kg de urzica proaspata in 10 l de apa, timp de 12-24 ore. Lichidul nediluat se poate folosi tot timpul la stropiri pentru combaterea afidelor.
 
Maceratul fermentat de urzica
10 kg de planta proaspata sau 2 kg de planta uscata de urzica se introduc intr-un saculet de tifon care se pune intr-un butoi din lemn sau din plastic si peste care se adauga 100 l de apa de ploaie.
 
Vasul se acopera si timp de 10-15 zile se agita zilnic pana se constata ca lichidul se inchide la culoare si nu mai spumeaza. Diluat in proportie de 10%, se poate utiliza ca stimulent al cresterii plantelor, prin udarea acestora la radacina. Introducand in acest lichid ghivece cu plante ornamentale sau rasaduri, se poate combate ofilirea acestora.

Diluat in proportie de 5%, acest macerat se poate aplica tot timpul anului prin stropiri pe planta, ca stimulator al cresterii. Cu aceasta solutie se poate combate cloroza la pomi si la vie, tratand inainte de desfacerea mugurilor.
 
Afla toate informatiile despre cultivarea legumelor in sistem ecologic
 


Tags: agriculturaagricultura ecologicalegume biocombataea daunatorilorcultivarea legumelorecologic


Ti-a placut acest articol?

Recomanda-l prietenilor

Votati articolul

Ce solutii bio poti folosi in combaterea bolilor si daunatorilor din gradina de legume?
Rating:
Nota: 5 din 1 voturi

Articole conexe

19 Iul2018

Alege o afacere fara puncte slabe - ferma ecologica de Gaini Brahma

de Afaceri La Cheie
Gainile Brahma reprezinta cea mai profitabila rasa de gaini, iar acum ai si acces la ghidul complet pentru cresterea lor intr-o mini ferma ecologica! Numai pentru gunoiul de pasare se plateste 600 de euro/tona! Indiferent ca locuiesti la oras sau in mediul rural, ai nevoie de o pasiune....
Citeste mai departe
28 Apr2017

Varza kale, super-afacere in agricultura: profit ridicat, concurenta redusa

de Alina Constantinescu
Sunt numeroase culturi care se pot infiinta in aceasta perioada si care au un potential mare de profit, cu conditia, ca la orice alt business, sa ai o strategie de vanzari bine pusa la punct. Daca dispui de cateva sute de metri patrati de teren undeva in mediul rural, inseamna ca indeplinesti...
Citeste mai departe
16 Ian2017

Afacere in agricultura: cum se cultiva cartofii mov

de Alina Constantinescu
Afacere in agricultura: cum se cultiva cartofii mov Originari din Bolivia si Peru, cartofii mov au inceput sa fie cultivati tot mai mult de agricultorii romani. Se cultiva la fel ca si cartofii obisnuiti, operatiile specifice sunt aceleasi. Culoarea mov vine de la antocianine, care este un...
Citeste mai departe
04 Iul2016

Afaceri in agricultura: facilitati fiscale pentru fermierii asociati in cooperative

de Alina Constantinescu
Camera Deputatilor a adoptat saptamana trecuta Proiectul de Lege pentru modificarea si completarea Legii cooperatiei agricole nr.566/2004, precum si pentru stabilirea unor masuri de aplicare a acesteia. Noul act normativ, initiat de deputati ai Grupului parlamentar al PSD, creeaza cadrul legal care...
Citeste mai departe

Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.


Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016


Comentarii0 comentarii



Atentie! Pentru a activa formularul, trebuie sa raspundeti corect la intrebare!

Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale

Sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Completeaza adresa de email la care vrei sa primesti Raportul Gratuit

Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016