In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
15311
16-Iun-2012
Socul reprezinta o specie importanta pentru fructele sale care sunt utilizate in industria alimentara si farmaceutica. De asemenea, socul reprezinta si o specie ornamentala si de interes silvic.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Fructele de soc detin o valoare alimentara sporita, fiind bogate in: glucide 9,1 %, proteine 2,5%, potasiu 300 mg%, Ca 30 mg%, Mg 41 mg%, vitamina C 65 120 mg%, vitamina A, vitamina B etc.
Din fructele de soc se pot prepara o serie de produse dintre care: compot, dulceata, marmelada, suc, sirop, lichior, vin, tuica, otet etc. Fructele sunt utilizate in industria farmaceutica pentru prepararea unor produse cu efect diuretic si usor purgativ. Din fructele se soc se poate obtine un colorant natural foarte bun, folosit in industria alimentara.
In Romania, socul este intalnit in toate zonele incepand din campie, unde il gasim prin zavoaie, in lungul apelor si la marginea padurilor, pana in zona montana.
Planul de afacere perfect intocmit
reprezinta argumentul tau in discutiile cu
investitorii, finantatorii sau cumparatorii
>> Click AICI <<
Luarea in cultura a socului in Romania este relativ recenta, in ultimii 15-20 de ani, cand au fost efectuate si primele selectii de biotipuri cu care s-au infiintat culturi comparative.
Actualele soiuri si selectii cultivate de soc provin in special din urmatoarele specii:
Sambucus nigra – socul european, cu fructe de culoare neagra, raspandit in Europa, vestul Asiei si nordul Africii, creste sub forma de tufa si nu drajoneaza.
Sambucus canadensis – socul american, cu fructe de culoare neagra cu tenta purpurie, creste spontan in America. Este o specie foarte productiva, are fructe mari, dulci si aromate si drajoneaza foarte usor.
Sambucus cerulea – socul albastru, cu fructe de culoare neagra-albastruie, cunoscut in California si mai putin in alte state americane, are inflorescentele mici, dar cu fructe mari si talie arborescenta.
>>>Cititi toate detaliile referitoare la cultivarea socului in cadrul ghidului "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic".
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
23 Aug2023
3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung
de Afaceri La Cheie
28 Sep2021
Cele mai importante tendinte din marketingul social media in acest an
de Idei De Afaceri
Platformele de comunicare sociala se dezvolta continuu si isi tot adauga functionalitati noi, ceea ce a dus la aparitia a noi tendinte privind marketingul afacerilor in aceste medii sociale. Aceste schimbari reprezinta o provocare serioasa pentru specialistii din domeniu, ce trebuie sa isi...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
573
Marketing
15 Sep2021
Partenerii tai de afaceri au datorii? Platforma online InfoQuick.ro te ajuta sa verifici rapid si simplu firmele la ANAF
de Redactia Afacerilacheie.net
Parteneriatele de afaceri sunt esentiale pentru succesul multora dintre companii. Progresam alaturi de clientii, furnizorii si partenerii cu care am incheiat diverse acorduri.
In acelasi timp insa, partenerii de afaceri pot reprezenta un risc pentru propria afacere....
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
26 Nov2019
Artisan Bakery - ingredientele unei afaceri de succes
de Alina Constantinescu O afacere cu potential ridicat pe piata din Romania este deschiderea unei cofetarii/patiserii. Aflam in randurile de mai jos povestea din spatele afacerii Artisan Bakery.
Ideea afacerii de familie a Ioanei Ungureanu s-a nascut in perioada de maternitate, cand a avut timpul necesar sa se informeze...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2066
Afaceri profitabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Propriul meu plan de afaceri - plan de afaceri model!
- → Cresterea viermilor de matase
- → Afaceri la cheie - OFERTA SPECIALA pentru fermieri si producatori agricoli
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → Pachet promotional Colectia Idei de Afaceri de Succes
Comentarii0 comentarii