Succesul nu este cu siguranta rezultatul norocului, ci al aplicarii unor metode si tehnici inovatoare, atunci cand vorbim despre acele idei de afaceri cu randament ridicat.
Viziunea fiecarui antreprenor este de a combina profitabilitatea financiara cu realizarea personala. Acest obiectiv, desi...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
8230
27-Feb-2014
Alegerea contabilului unei firme este unul dintre pasii decisivi pentru bunul mers al afacerilor in viitor.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Avand acces nelimitat la toate documentele firmei, acesta nu trebuie sa fie numai un profesionist desavarsit, ci si o persoana de incredere.
O mica greseala de calcul a taxelor sau impozitelor datorate statului poate duce, dupa caz, fie la pierderi financiare importante (daca nu chiar la faliment), fie la raspunderea in fata legii.
Iata de ce, inainte de a lua decizia angajarii unui contabil, trebuie sa aflati raspunsul la urmatoarele opt intrebari.
1. Poate fi disponibil la orice ora?
De cele mai multe ori, atunci cand ia o decizie administrative, patronul are nevoie de sfatul contabilului, pentru a afla daca nu cumva acea decizie va avea o influenta negativa asupra bilantului firmei sau daca legea permite o asemenea manevra.
Atunci insa cand contabilul nu poate fi contactat, decizii importante vor trebui amanate, cu consecinte semnificative asupra afacerilor.
2. Are o experienta bogata in cadrul unor firme de aceeasi categorie?
Desi angajarea unor tineri prezinta multe avantaje (putere de munca, adaptabilitate mai mare etc.), un contabil lipsit de experienta poate crea reale neajunsuri.
Oricat de bine pregatit ar fi, daca in cursul activitatii lui nu a mai intalnit situatii similare, complexitatea problemelor cu care se confrunta il poate pune in incurcatura.
3. Cunoaste temeinic legislatia?
Un contabil bun trebuie sa cunoasca in detaliu prevederile legale in domeniu si modul de aplicare a acestora si sa urmareasca permanent orice modificare ce ar putea aparea.
In mediul fiscal in continua schimbare din tara noastra, el are nevoie de o mare adaptabilitate pentru a fi in masura sa tina o contabilitate corecta.
4. Face tot ce ii sta in putere, in limitele legale, pentru a obtine avantaje pentru firma?
Pe langa obligatiile lui obisnuite (efectuarea calculelor, intocmirea actelor etc.) un bun contabil participa activ in luarea deciziilor prin gasirea strategiilor financiare celor mai potrivite, avand in vedere reglementarile fiscale existente.
El trebuie sa faca recomandari pentru sporirea profitului.
5. Strategia propusa de contabil este in acord cu politica firmei?
Diferentele de mentalitate dintre contabil si patron vor afecta serios bunul mers al afacerilor. Se poate intampla ca strategia dorita sa fie una agresiva de reducere la minimum a taxelor si impozitelor, iar contabilul sa adopte o varianta sigura, dar mai putin avantajoasa sau, dimpotriva, sa prefere o strategie mult prea riscanta.
In oricare dintre aceste situatii, ar trebui, probabil, sa cautati un alt contabil, cu un mod de gandire mai apropiat de al dvs. sau mai dornic sa se adapteze politicii stabilite de firma.
6. Este o persoana de incredere?
Cea mai importanta dintre calitatile necesare unui contabil este corectitudinea. O cale simpla si suficient de sigura pentru a va asigura ca acesta este o persoana pe care sa va puteti baza, este aceea de a afla detalii despre el la locurile de munca anterioare.
Daca actualul dvs. contabil a creat in trecut probleme, patronii firmelor respective vor fi incantati sa va informeze.
8. Pretentiile banesti sunt pe masura serviciilor aduse?
In special in cazul unei firme mici, cheltuielile cu plata contabilului sunt semnificative. Calculati deci ce influenta va avea plata acestuia asupra veniturilor firmei si ganditi-va daca serviciile aduse justifica aceste cheltuieli.
9. Foloseste calculatorul in activitatea sa?
Nu este nimic rau in utilizarea metodelor traditionale de calcul. Dar, in cele mai multe cazuri, refuzul de a apela la mijloace mai moderne si mai rapide de lucru poate fi semnul unei adaptari dificile la tot ce este nou.
Un astfel de contabil nu va adopta niciodata o strategie financiara indrazneata.
Dana Stanescu
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
22 Dec2023
3 strategii eficiente pentru cresterea randamentului in afaceri
de Afaceri La Cheie
23 Aug2023
3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung
de Afaceri La Cheie
In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1729
Afaceri profitabile
15 Sep2021
Partenerii tai de afaceri au datorii? Platforma online InfoQuick.ro te ajuta sa verifici rapid si simplu firmele la ANAF
de Redactia Afacerilacheie.net
Parteneriatele de afaceri sunt esentiale pentru succesul multora dintre companii. Progresam alaturi de clientii, furnizorii si partenerii cu care am incheiat diverse acorduri.
In acelasi timp insa, partenerii de afaceri pot reprezenta un risc pentru propria afacere....
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
26 Nov2019
Artisan Bakery - ingredientele unei afaceri de succes
de Alina Constantinescu O afacere cu potential ridicat pe piata din Romania este deschiderea unei cofetarii/patiserii. Aflam in randurile de mai jos povestea din spatele afacerii Artisan Bakery.
Ideea afacerii de familie a Ioanei Ungureanu s-a nascut in perioada de maternitate, cand a avut timpul necesar sa se informeze...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2453
Afaceri profitabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → Afaceri la cheie - Cresterea albinelor
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → Idei de afaceri profitabile - ciupercarie
- → Afaceri la cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
- → Top 27 cele mai profitabile afaceri la cheie
Comentarii0 comentarii