Captarea atentiei clientilor este esentiala pentru succesul oricarei afaceri. De cele mai multe ori, prima impresie este cea care face diferenta intre a atrage sau a pierde un potential client. In acest context, o reclama LED programabila nu este doar o investitie inteligenta, ci si o...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
3668
26-Iun-2014
5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Cand prietenul si mentorul meu in domeniul afacerilor mi-a spus „Startup-ul tau nu va esua daca nu te dai batut”, mi-am dat seama ca mantra oricarui antreprenor ar trebui sa fie „nu renunta niciodata“.
In loc sa te dai batut, cantareste alternativele – ca de exemplu schimbarea modelului de afaceri sau incheierea de noi parteneriate.
Oricare din acestea ar putea influenta pozitiv datele statistice conform carora majoritatea startupurilor dau faliment in primii cinci ani de activitate.
Pentru antreprenorii aspiranti, nimic nu este mai descurajator ca rata mare de esec din randul afacerilor nou-lansate.
Dar de ce esueaza majoritatea startup-urilor?
Numerosi experti spun ca motivul principal nu ar fi nicidecum fondurile insuficiente, ci faptul ca fondatorii pur si simplu depun armele si renunta la afacerea lor.
Sigur ca este posibil sa faca asta si din cauza ca au ramas fara bani, dar acesta este mai degraba un pretext decat un motiv real.
Iata cateva din pretextele cel mai des intalnite la antreprenorii care isi abandoneaza startup-ul, insotite si de cateva sugestii de alternative la simpla renuntare:
1. „Mi-am pierdut pasiunea. Nu-mi mai face nicio placere sa fac asta.”
Ce ne spune de fapt aceasta afirmatie este ca te descurajeaza modelul tau actual de afaceri, posibil din cauza unor probleme pe care nu le-ai anticipat sau a unor miscari pe care le-ai facut pentru a evita un anumit competitor sau a face mai multi bani.
2. „Ideea mea este pur si simplu prea avansata pentru lumea in care traim.”
Probabil ai realizat deja ca exista o linie foarte subtire intre statutul de alfa si cel de omega cand vine vorba de afaceri si ti-ai asumat deja ca pretul inovatiei este ca la inceput nu sunt multi cei care au curajul sa incerce ceva nou.
Pe de alta parte, daca astepti sa-ti deschida competitia drumul catre inovatie, s-ar putea sa ramai de caruta, fara niciun client
3. „In vremurile noastre nu mai poti gasi investitori de incredere.”
Daca nu te poti autofinanta, gaseste un partener – prieten sau membru al familiei mai degraba decat un investitor profesionist, care sa te sustina financiar.
Daca nu ai aceasta posibilitate, incearca sa obtii avansuri de la distribuitori, furnizori sau chiar viitori clienti. Incearca si sistemul barter.
4. „Oamenii din echipa mea nu se implica cu adevarat.”
Cu totii facem greseli cand vine vorba de apreciat caracterul oamenilor din jur sau avem asteptari prea mari de la angajati. Este momentul perfect sa-ti revizuiesti asteptarile sau sa scapi de oamenii care nu se potrivesc cu viziunea ta. Cu cat mai repede, cu atat mai bine.
5. „Nu am abilitatile necesare pentru a face fata competitiei.”
Dezvoltarea abilitatilor necesare in afaceri nu este fizica atomica; poti acumula experienta necesara chiar in timp ce-ti conduci afacerea si, in plus, te poti baza pe sfaturile unei echipe de experti si consilieri pe care-i platesti special pentru asta.
Daca ai sti deja raspunsurile la toate intrebarile, te-ai plictisi si ti-ai pierde rapid interesul (vezi pretextul nr. 1). Nu renunta, jumatate din satisfactie vine chiar din provocarea in sine.
6. „A devenit evident ca nu exista de fapt o piata pentru creatia mea.”
Nu a fost niciodata suficient sa inventezi o solutie si apoi sa astepti ca oamenii cu problema respectiva sa te gaseasca ei pe tine.
In ziua de azi exista o abundenta de unelte (care se bazeaza pe marketing si retele de socializare) pe care le poti folosi pentru a crea sau impulsiona piata de care are nevoie compania ta. Pietele importante nu cad din cer, gata maturizate.
7. „Compania mea a crescut prea repede, iar acum ma omoara stresul si costurile.”
Poate ca a venit timpul sa te reintorci la elementele de baza ale antreprenoriatului pentru a mai scadea din cantitatea de munca sau poate ca e timpul sa mai reduci din dimensiuni si sa te concentrezi pe o crestere mai organica. Dar ca sa renunti tocmai cand compania ta a inceput sa aiba succes – asta e o prostie!
Tine minte ca nimic cu adevarat important nu se obtine usor. Sa pui pe picioare o afacere noua este exact ca si construirea unei relatii noi – este nevoie de munca.
Poate vei avea momente in care simti ca nu merita efortul, dar renuntarea nu-ti ofera nici ea prea multe satisfactii. Procesul de invatare, rezolvarea de probleme dificile si obtinerea de reusite sunt mult mai satisfacatoare decat esecul, asa ca de ce sa nu adopti si tu mantra „nu renunta niciodata”?
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
29 Apr2024
Ce este un birou inteligent si de ce este o idee buna pentru afacerea ta
de Afaceri La Cheie
Un birou inteligent nu este doar un spatiu fizic, ci reprezinta o adevarata infrastructura care contribuie la un mediu de lucru al viitorului. Acesta pune accent pe tehnologie, in timp ce tine cont de nevoile angajatilor moderni. De aceea, pentru antreprenori, investitia intr-un birou...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
439
Editorial
22 Dec2023
3 strategii eficiente pentru cresterea randamentului in afaceri
de Afaceri La Cheie
Succesul nu este cu siguranta rezultatul norocului, ci al aplicarii unor metode si tehnici inovatoare, atunci cand vorbim despre acele idei de afaceri cu randament ridicat.
Viziunea fiecarui antreprenor este de a combina profitabilitatea financiara cu realizarea personala. Acest obiectiv, desi...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
23 Aug2023
3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung
de Afaceri La Cheie
In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1669
Afaceri profitabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
- → 2 afaceri la cheie profitabile cu salcie energetica
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → Secretele ingrijirii celor mai deosebite si pretentioase flori de apartament si gradina!
- → Afaceri la cheie - Cum sa faci bani din propria ta plantatie de Paulownia
- → Biblia Antreprenorului sau Cum sa devii milionar peste noapte
- → Agricultura ecologica. Cultivarea de legume in sistem ecologic
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → Feng Shui - afacerea care iti aduce bani multi si energii pozitive
- → 10 afaceri la cheie cu fonduri europene, bazate pe agricultura ecologica
Comentarii0 comentarii