Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
18835
06-Iun-2012
Capsunii sunt atacati, ca si celelalte plante cultivate, de o serie de boli si daunatori specifici, precum si de unii comuni arbustilor fructiferi, legumelor etc. Prima masura de combatere a bolilor si daunatorilor este cea de prevenire a atacurilor prin folosirea unui asolament corect de minim 4-5 ani si prin folosirea de material saditor absolut sanatos.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
O importanta mare in lupta contra bolilor si daunatorilor o constituie strangerea, scoaterea din plantatie si distrugerea in fiecare primavara si vara, dupa recoltare, a frunzelor uscate si atacate.
Iata si cateva dintre principalele boli ale plantatiilor de capsuni, conform ghidului "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic":
1. Patarea rosie a frunzelor - Diplocarpon earliana - Se manifesta prin pete brune-maronii, neregulate, mari de 5-7 mm, care apar pe petiolul frunzelor, pe pedunculii florali si caliciul fructelor. Pe petioli si pe filamentele stolonilor, petele sunt alungite si adeseori in dreptul lor se observa strangulari.
Planul de afacere perfect intocmit
reprezinta argumentul tau in discutiile cu
investitorii, finantatorii sau cumparatorii
>> Click AICI <<
2. Putregaiul alb al radacinilor - Rosellinia necatric care apare mai ales la plantele cultivate pe terenuri umede si grele. In terenurile infestate se poate reveni cu cultura capsunului numai dupa 6-8 ani.
3. Vestejirea plantelor - Verticillium alboatrum ataca radacinile groase si coletul, marginile frunzelor devin brune, boala progreseaza rapid ducand la vestejirea intregii plante. Infectia este favorizata de leziunile provocate de insecte si nematozi, iar boala ramane in sol 7-8 ani. Trebuie evitate ca plante premergatoare cartoful si ceapa, deoarece sunt plante-gazda pentru aceasta boala.
4. Piticirea capsunului - Rhizoctonia fragariae - apare mai des pe timp rece si umed, in primavara, in timpul infloritului, cand mugurii floriferi se brunifica si mor, incat frunzele nu se mai formeaza, iar frunzele devin cu un port etalat de culoare mai intensa.
...
>>>Cititi continuarea acestui capitol in cadrul lucrarii "Cultivarea arbustilor fructiferi in sistem ecologic".
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Cultivarea catinei
- → 9 afaceri la cheie profitabile in Romania cu produse naturale si culturi ecologice
- → Afaceri la cheie - Firma de organizare evenimente
- → Afaceri la cheie - Descopera comoara din pivnita - ciupercile Pleurotus!
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
- → 5 afaceri la cheie cu sanse maxime de reusita te pot scoate usor din criza
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
- → Cum sa faci bani de acasa? Idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → Idei de afaceri cu amenajari interioare pentru birouri si locuinte
Comentarii0 comentarii