Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
23007
21-Ian-2012
Cresterea melcilor a fost privita mult timp ca o gluma. Cum unul dintre principalele defecte ale omenirii tine de rezistenta la schimbare, era normal ca aceasta afacere sa fie privita cu circumspectia de care s-au bucurat, la vremea lor: cresterea chinchillelor pentru blana, cresterea ratelor si gastelor pentru ficat, cresterea strutilor. 5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Daca aceste afaceri au avut succesul asteptat, imogatind pe multi dintre cititorii lucrarilor din colectia "Afaceri la cheie", ei bine, afacerea bazata pe cresterea si, eventual, prelucrarea primara a melcilor este deja o realitate. Anual, mii de camioane alearga in goana sutelor de cai putere pe soselele europene ( si nu numai) ducand sute de mii de tone de melci, de escargot, de fapt, cum i se spune melcului prelucrat primar.
Afacerea bazata pe cresterea melcilor nu este o afacere pe care sao incadram in seria celor dificile. Pe de alta parte, nici usoara nu este, existand numerosi factori care pot perturba viata melcilor dvs. Daca priviti sumele ce se pot extrage din aceasta afacere insa, toate greutatile vi se vor parea mult mai mici.
Principalele doua specii de melci vandute pe piata occidentala, Helix Pomatia si Helix Lucroum, aduc, in functie de calitate, intre 2 si 5 euro pe kilogram. Daca inmultiti cu cateva zeci de tone anual, sumele incep sa devina interesante. In ultimii ani, o alta speciea intrat puternic pe piata europenea: Helix Aspersa. Specialistii spun insa ca Aspersa are probleme legate de adaptarea sa la conditiile climaterice existente in Romania, putand fi crescut doar in spatii inchise, in care temperatura este atent monitorizata.
De asemenea, trebuie sa luati in calcul faptul ca aceasta afacere are o derulare rapida de la primii pasi, de fapt, de la primii bani investiti si pana la primii euro obtinuti profit. In doar cateva saptamani puteti incepe deja "recoltarea" melcilor si transformarea lor in escargot.
Pentru cei care doresc sa se orienteze catre aceste idei de afaceri, un avantaj mare il reprezinta faptul ca exista o serie de companii care preiau toata productia de melci, bineinteles, daca aceasta productie respecta cateva conditii minime de igiena si calitate.
>>>Aflati mai multe detalii despre aceste afaceri profitabile cu melci comestibili in cartea care va invata pas cu pas cum sa va deschideti o ferma de melci!
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Aboneaza-te la newsleterul Afaceri la CHEIE si descarci GRATUIT raportul Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maxim . Primesti informaţii din domeniul afacerilor, date despre reducerile si promotiile oferite de Rentrop & Straton.
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Revista Idei de Afaceri - peste 500 idei de afaceri profitabile
- → Afaceri la cheie - Cultivarea ciupercilor Champignon
- → Feng Shui - afacerea care iti aduce bani multi si energii pozitive
- → 2 afaceri la cheie profitabile cu salcie energetica
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Afaceri la cheie - Stand de sucuri naturale
- → Secretele ingrijirii celor mai deosebite si pretentioase flori de apartament si gradina!
- → Afaceri online. Cum sa-ti faci Magazin Online
- → Afaceri la cheie - Profit de 3.000 de euro pe luna cu o covrigarie
- → Afaceri la cheie - Cultivarea arbustilor fructiferi: catina, coacaze, capsuni
Comentarii0 comentarii