In lumea antreprenoriatului, multi aspira sa gaseasca acea idee de afacere care sa le aduca succes si stabilitate pe termen lung. Cu toate acestea, intr-o piata in continua schimbare, este crucial sa identifici exemple de afaceri care sa fie nu doar profitabile in prezent, ci si durabile si...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
5349
27-Aug-2015
Salonul de cosmetica trebuie sa aiba peste 20 m.p. De fapt nu marimea salonului este hotaratoare in atingerea succesului, ci tratamentele adaptate dorintelor clientilor.3.91
din 11 voturi
din 11 voturi
RATING UTILIZATORI
E recomandabil, totusi, sa porniti de la un minimum de 40 mp.
Ideal ar fi ca, in cazul in care numarul clientilor creste, sa puteti compartimenta acest spatiu sau sa inchiriati alte spatii invecinate si sa va extindeti.
In functie de resursele disponibile (financiare, logistice, umane) puteti opta pentru oservicii, iar in varianta cea mai optimista se poate ajunge la realizarea unui centru multifunctional, in care sa se poata desfasura toate aceste activitati si presta toate aceste servicii, eventual si altele asemanatoare, in functie de solicitarile care vor fi identificate in randul beneficiarilor.
Super-planta medicinala care
iti aduce 100.000 de euro la hectar!
SCHISANDRA - planta cu 5 arome
care vindeca o multime de boli
>> Click AICI <<
In ce priveste confortul, spatiul in care functioneaza un cabinet de cosmetica trebuie sa dispuna de o compartimentare care se poate realiza simplu din pereti de gips carton sau cu draperii groase.
In orice caz, spatiul de tratament trebuie sa fie izolat de cel de asteptare si receptie. Atunci cand iti faci un tratament ai nevoie sa ti se respecte intimitatea.
Tratamentele nu se fac dupa o simpla perdea in cadrul aceluiasi spatiu unde asteapta si alte cliente. Toate aceste amenajari se fac in functie de bugetul si de imaginatia de care dispuneti tinand cont de normele de igiena in vigoare. Iata ce stipuleaza art. 2 din Ordinul nr. 1136/2007 privind aprobarea Normelor de igiena pentru cabinetele de infrumusetare corporala:
”(1) Cabinetul trebuie sa aiba incinte separate pentru fiecare dintre urmatoarele activitati:
a) accesul, inregistrarea si asteptarea clientilor;
b) desfasurarea procedurilor;
c) pastrarea echipamentului, instrumentarului si a articolelor curate, dezinfectate si sterile, in dulapuri separate si inchise, in spatii lipsite de praf si umiditate, la care au acces numai persoanele autorizate;
d) depozitarea echipamentelor si materialelor utilizate pentru curatenie.
(2) Se accepta amenajarea cel putin a unui spatiu pentru curatarea, dezinfectia, sterilizarea instrumentarului si a materialelor refolosibile, in camera de desfasurare a procedurilor.
(3) Peretii, podelele si tavanele din fiecare camera trebuie sa fie bine intretinute, netede, lavabile, confectionate din materiale neabsorbante, care sa poata fi usor spalate si curatate, iar culorile acestor suprafete trebuie sa fie deschise; in cazul finisajelor nelavabile, curatarea se face prin aspirare.
(4) Incintele trebuie sa fie adecvat luminate cu lumina artificiala si naturala.
(5) Incintele trebuie sa fie bine ventilate, pentru a se elimina fumul, praful sau vaporii.
(6) Cabinetul trebuie sa fie dotat cu grup sanitar, intretinut corespunzator din punct de vedere igienico-sanitar si bine ventilat.
(7) Este obligatoriu sa existe chiuveta pentru spalarea materialelor rezultate ca urmare a efectuarii procedurilor, precum si chiuveta separata pentru spalarea si dezinfectia mainilor, situata in camera de desfasurare a procedurii.
Se asigura obligatoriu apa potabila curenta rece si calda, in cantitati suficiente, sapun antibacterian, periuta de unghii si prosop de hartie de unica folosinta sau dispozitive pentru uscarea mainilor.
(8) Numarul optim de dotari sanitare se va stabili conform normelor de proiectare, in functie de numarul de operatori si clienti ai unitatii.
(9) Toate suprafetele trebuie mentinute in perfecta stare de curatenie si intretinere. Suprafetele pe care se desfasoara tratamentele sau cele aflate in zona de sterilizare trebuie sa fie confectionate din materiale neporoase, neabsorbante.
(10) Cabinetul trebuie sa fie dotat cu mijloace pentru precolectarea si colectarea deseurilor periculoase, precum si a celor menajere: recipient cu capac, pubela, containere si saci colectori de unica folosinta; colectarea, depozitarea, transportul si neutralizarea deseurilor se fac conform prevederilor legale in vigoare.
(11) incaperile sau platformele impermeabilizate amenajate pentru depozitarea recipientelor de colectare a reziduurilor solide sunt racordate la un hidrant si la reteaua de canalizare, pentru a fi curatate cand este necesar, cat si pentru spalarea si dezinfectia recipientelor.
(12) Dezinsectia periodica se va face la 3 luni, iar deratizarea periodica se va face la intervale de maximum 6 luni sau ori de cate ori este nevoie; intre operatiunile periodice se vor aplica proceduri de dezinsectie si deratizare curente, de intretinere, in functie de prezenta vectorilor.
(13) Se interzic fumatul, consumul de bauturi alcoolice, de substante stupefiante, precum si accesul animalelor in cabinet; este obligatorie afisarea acestor interdictii la loc vizibil.
(14) La amenajarea cabinetului este obligatoriu sa se ia masuri de protectie a locatiei impotriva insectelor si rozatoarelor.
(15) Cabinetul trebuie sa fie dotat cu trusa sanitara de prim ajutor, usor accesibila, conform prevederilor legale in vigoare.”
Fiti atenti ca prima camera in care intra clientii, sala de receptie, sa emane o atmosfera imbietoare, prietenoasa. Pentru amenajarea camerelor de tratament, puteti eventual sa apelati la un decorator priceput care sa valorifice spatiul cat mai bine.
Puteti, de asemenea, sa expuneti produse cosmetice pe etajere, dar nu aparatura cosmetica. In holul de receptie, la birou puteti amplasa un computer, imprimanta daca va este de folos, telefon si alte accesorii de birotica.
In timpul tratamentului, un fundal muzical linistitor imbunatateste starea clientului si va ajuta si pe dumneavoastra sa lucrati relaxat ore in sir. Unele firme de produse cosmetice au si oferte de muzica potrivita.
La amenajarea spatiului evitati sub orice forma improvizatiile. Prima impresie pe care o face salonul este hotaratoare.
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 3.91 din 11 voturiArticole conexe
23 Aug2023
3 exemple de afaceri profitabile pe termen lung
de Afaceri La Cheie
15 Sep2021
Partenerii tai de afaceri au datorii? Platforma online InfoQuick.ro te ajuta sa verifici rapid si simplu firmele la ANAF
de Redactia Afacerilacheie.net
Parteneriatele de afaceri sunt esentiale pentru succesul multora dintre companii. Progresam alaturi de clientii, furnizorii si partenerii cu care am incheiat diverse acorduri.
In acelasi timp insa, partenerii de afaceri pot reprezenta un risc pentru propria afacere....
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
26 Nov2019
Artisan Bakery - ingredientele unei afaceri de succes
de Alina Constantinescu O afacere cu potential ridicat pe piata din Romania este deschiderea unei cofetarii/patiserii. Aflam in randurile de mai jos povestea din spatele afacerii Artisan Bakery.
Ideea afacerii de familie a Ioanei Ungureanu s-a nascut in perioada de maternitate, cand a avut timpul necesar sa se informeze...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2004
Afaceri profitabile
17 Oct2019
Trei ingrediente ale unei afaceri de succes - Avido Bistro
de Alina Constantinescu Programul Start-Up Nation ii ajuta pe tinerii antreprenori indrazneti sa isi transforme pasiunile in idei de afaceri profitabile.
Astazi aflam povestea a doua tinere, Madalina si Cristiana, care au renuntat la domeniile in care activau si au pus bazele unei afaceri cu mancare naturala. Cele doua...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1700
Afaceri profitabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri online. Cum sa-ti faci Magazin Online
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → 2 afaceri la cheie profitabile cu salcie energetica
- → Afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
- → Secretele ingrijirii celor mai deosebite si pretentioase flori de apartament si gradina!
- → O colectie impresionanta de idei de afaceri!
- → Franciza - primul pas catre succesul afacerii tale. Fa-l acum!
- → Joaca-te inteligent cu copilul tau! Fise distractive si educationale
- → 5 idei de afaceri de top si un voucher CADOU
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
Comentarii0 comentarii