Afacerilacheie.NET
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de
7205 30-Iul-2013

2
din 4 voturi
RATING UTILIZATORI
O plantatie de mici dimensiuni cu trandafiri poate asigura un venit mediu permanent pentru o familie. 'Parfumul' unei astfel de afaceri este dat de veniturile care cresc de la an la an, in timp ce cheltuielile nu 'inteapa' atat de tare la buzunare.
 
"Nu este o cultura foarte greu de intretinut, insa necesita un rulaj permanent de bani. Este un business pentru care este nevoie de multa pricepere si pasiune pentru a lucra cu florile", a spus Andrei Molnar, director al asociatiei Amicii Rozelor din Ciumbrud, judetul Alba.
 
In cazul unei afaceri cu trandafiri, cele mai mici venituri vor fi obtinute in primul an dupa plantarea butasilor, iar recolta cea mai buna de flori va fi in al treilea an de la plantare.
(Sursa: http://www.business24.ro)
 

Comertul online: un business de succes

Deschide propriul magazin si
obtine profit in cateva click-uri

Detalii aici>>

Valorificarea trandafirilor si profitul afacerii
 
Intreprinzatorii care doresc sa infiinteze pepiniere si gadini pentru cultura trandafirilor trebuie sa stie din start ca marimea terenului disponibil si tipul de cultura sunt factori care vor determina cifra de productie si de afaceri.
 
Rentabilitatea este conditionata de desfacerea productiei, de aceea cunoasterea pulsului pietei este foarte importanta, atat in ceea ce priveste sortimentul cat si cererile cantitative.

Acestea pot avea fluctuatii cauzate de ritmul dezvoltarii social-economice sau de schimbarea interesului firmelor, administratiilor publice si a populatiei.

Din aceste motive este necesar a se tine cont de flexibilitatea procesului de productie, reorientarea rapida catre alt sortiment sau mod de valorificare.
 
• Valorificarea petalelor
 
La recoltare se aleg florile complet desfacute, dar nu vestejite. Se culeg doar dimineata, cand aerul este umed si curat, de preferat dupa o ploaie sau roua abundenta. Petalele de trandafir sunt culese inainte ca roua sa se evapore si, ca sa nu se piarda nimic din calitatile lor utile, florile nu se spala.

Petalele se folosesc pentru prepararea unor leacuri, pentru infrumusetare sau in gastronomie in stare proaspata sau uscata. Se aduna numai petalele fara caliciu, deoarece acesta (caliciul) contine ulei foarte putin si de proasta calitate. Un hectar produce intre 2.000 si 5.000 kg de petale proaspete.
 
In cazul in care doresti sa valorifici petalele in stare uscata, recoltarea se va face dupa ce s-a ridicat roua si numai pe timp frumos si uscat. Adunarea petalelor se face cu mana, petalele fiind puse in traistute de panza sau in cosuri din rachita.