Din cele circa 3.500 de specii din flora Romaniei, s-a considerat ca 700 de specii prezinta interes pentru terapeutica. Dintre acestea, s-au ales pentru luarea in cultura aproximativ 50 de specii, de exemplu: menta, lavanda, coriandrul, macul, trandafirul, salvia.
Extractia uleiului...
→ Citeste mai departe
Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
31350
15-Ian-2014
Coriandrul a fost utilizat in scop aromatic si medicinal din cele mai vechi timpuri, iar numele plantei vine de la cuvantul grecesc „koris“, care inseamna plosnita, plantele si semintele imature avand un miros intens de plosnita.5
din 1 vot
din 1 vot
RATING UTILIZATORI
Nativ din Orientul Mijlociu, coriandrul era cultivat si in gradinile suspendate ale reginei Semiramis din Babilon, una din cele sapte minuni ale lumii antice. In antichitate, el era folosit ca planta condimentara, terapeutica si in parfumerie (E. Paun, 1988).
Egiptenii il numeau „iarba fericirii“ si ii atribuiau proprietati afrodiziace. Grecii si romanii isi aromatizau vinurile cu coriandru si il foloseau ca planta terapeutica.
Romanii sunt cei care au adus coriandrul in vestul imperiului, in provinciile Britania si Francia. Indienii il foloseau in arta culinara, dar ii cunosteau si valoarea medicinala, utilizandu-l in tratarea constipatiei, a guturaiului si a insomniei (D. Muntean, 2002).
Super-planta medicinala care
iti aduce 100.000 de euro la hectar!
SCHISANDRA - planta cu 5 arome
care vindeca o multime de boli
>> Click AICI <<
In secolul al XVII-lea, coriandrul a fost unul dintre ingredientele apei de toaleta preparata la Paris de calugaritele din Ordinul Carmelitelor. Tot in Evul Mediu, el si-a gasit utilizarea in prepararea unor bauturi digestive, devenite celebre: lichiorurile Benedictin si Chartreuse.
Coriandrul se cultiva pentru fructe.
Fructele contin ulei volatil (0,4-1%) compus din diverse substante aromate, separabile in esente de parfum. Principalul component al uleiului volatil este coriandrolul.
Din uleiul volatil de coriandru pot fi separate esente de parfum cu miros de lacramioare (linaloolul), trandafir (geraniol), violete (metilina si ionina), lamaie (citralul). Pe langa aceste substante, fructele de coriandru mai contin 12-26% proteina si 4-7% saruri minerale.
Coriandrul are mai multe utilizari
Fructele si substantele extrase din acestea au utilizari in industria alimentara (mezeluri, lichioruri), dar si pentru aromatizarea si corectarea gustului unor medicamente.
Intra in componenta ceaiului contra colicilor la copii, ceaiului gastric nr. 2 si a ceaiului tonic aperitiv.
De asemenea, coriandrul prezinta actiune bactericida si fungicida buna, si, de aceea, in cadrul sistemului de agricultura ecologica este utilizat sub forma de ulei volatil ca fungicid vegetal pentru combaterea unor boli, printre care patarea bruna a frunzelor (Cladosporium fulvu). Are efect repelent fata de rozatoare, datorita mirosului neplacut de plosnita al plantelor.
Este utilizat si in industria sapunurilor. Dupa extragerea uleiurilor, turtele pot fi folosite ca furaj pentru animale, iar tulpinile drept combustibil. Un alt merit deosebit al coriandrului il constituie faptul ca este o foarte buna planta melifera.
Afla totul despre cultura de coriandru din afaceri la cheie - Cultivarea plantelor medicinale si aromatice in sistem ecologic
Ti-a placut acest articol?
Recomanda-l prietenilor
Votati articolul
Nota: 5 din 1 voturiArticole conexe
04 Mar2016
Afaceri la cheie profitabile cu uleiuri terapeutice si aromatice
de Andreescu Sorin
1510
Afaceri profitabile
04 Feb2016
3 afaceri la cheie cu plantatii profitabile, pe termen lung
de Dragos Craciun
In agricultura gasim azi zeci de oportunitati de afaceri. Dar, nu poti pleca la drum fara cunostinte temeinice, ca urmare afacerile la cheie iti vor fi de mare ajutor.
Ce activitate sa alegi? Iata 3 afaceri la cheie cu plantatii profitabile in prezent si perspective mari, pe termen lung.
1....
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
3006
Afaceri profitabile
04 Sep2015
Afaceri la cheie profitabile cu pomi si puieti
de Andreescu Sorin
Aceasta afacere are perspective existand o cerere anuala in crestere si clienti stabili.
Un mare atuu, afacerile din pomicultura sunt sustinute cu fonduri europene prin Submasura 4.1a - Investitii in explotatii pomicole
si Submasura 4.2a - Investitii in procesarea sau marketingul produselor...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
2696
Afaceri profitabile
23 Iul2015
Afaceri agricole profitabile - constructia serelor moderne si dotarea lor
de Zenobia Badescu
Sa aflam de la Viorel Ionescu, de la Agrocon Projects care sunt detaliile importante despre constructia serelor moderne si dotarea lor.
„Cu cat o sera este mai inalta, cu atat inertia de schimbare a temperaturii se produce mai lent.
O sera moderna dispune de instalatii de incalzire si...
→ Citeste mai departe
→ Citeste mai departe
1839
Afaceri profitabile
Aboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE

Citeste Raportul Special GRATUIT

Adauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri la cheie - Ferma piscicola in sistem familial
- → Afaceri la cheie - Pasiune si afacere - cultivarea trandafirilor
- → Afaceri la cheie - Crescatoria ECO de gaini pentru oua si carne
- → Afaceri la cheie - Castiga independenta financiara cu o Ferma de raci!
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Afaceri la cheie - Descopera comoara din pivnita - ciupercile Pleurotus!
- → Cresterea viermilor de matase
- → Top 33 cele mai tari idei de afaceri dupa orele de serviciu
- → Afaceri la cheie - OFERTA SPECIALA pentru fermieri si producatori agricoli
- → Afaceri la cheie - Cum sa deschizi o cafenea
Comentarii0 comentarii