Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
din 10 voturi
Daca te-ai hotarat sa iti construiesti o casa, cu siguranta stii ca va trebui sa investesti foarte mult in ea, atat bani, cat si timp. Pentru ca investitia ta sa fie protejata, trebuie sa faci alegerile potrivite pentru ca locuinta sa reziste cat mai multi ani, sa nu fii nevoit sa o repari constant.
Pentru a construi o casa cat mai rezistenta, trebuie sa fii atent la o serie de factori, de la locatie, materiale de constructie si tehnologie. Mai jos iti explicam care sunt principalele lucruri care influenteaza durabilitatea unei constructii.
1. Alege locatia potrivita
Un prim factor care poate influenta durabilitatea casei este locatia: clima, calitatea solului dar chiar si rata criminalitatii din cartierul in care se va afla casa.
Daca urmaresti stirile, sigur ai observat ca sunt multe cazuri cand oamenii raman fara case pentru ca acestea sunt pozitionate in apropierea albiei unui rau sau a unei intinderi de apa.
De asemenea, clima poate afecta structura casei. Soarele, vantul puternic si umiditatea crescuta deterioreaza in timp diverse parti ale casei, de la acoperis, la tencuiala, si chiar termoizolatia locuintei.
In plus, daca rata criminalitatii este mare in zona locuintei tale, exista un risc mai mare ca cineva sa intre prin efractie sau sau sa iti vandalizeze casa. Un cartier rau famat iti poate afecta atat siguranta personala, cat si casa, daca esti victima unei spargeri.
2. Alege materiale de calitate si durabile
Structura casei tale este cel mai important factor care garanteaza durabilitatea ei. Aceasta incepe cu fundatia care ii va sustine toata greutatea. E important sa consulti un arhitect, care va face un plan de constructie potrivit pentru marimea viitoarei case, in functie de tipul de sol si de conditiile climatice.
De asemenea, materialele de constructie influenteaza durabilitatea casei. Exista mai multe tipuri, fiecare cu avantajele si dezavantajele ei. Spre exemplu, betonul este un material puternic si flexibil care poate fi folosit pentru pereti, stalpi si rame, dar poate fi facut si mai rezistent cand este combinat cu otelul.
Mai mult, acoperisul poate face diferenta intre o casa a carei tencuiala rezista cinci ani si una care are nevoie de reparatii dupa doar un an. Montarea tiglei, un material puternic, pe un acoperis inclinat, in comparatie cu o terasa, faciliteaza scurgerea apei in afara casei si asigura protectia impotriva deteriorilor provocate de umezeala.
3. Pastreaza o harta a instalatiilor
Un pas important in construirea unei case este si implementarea instalatiilor: sanitare, electrice, termice si chiar cele pentru telecomunicatii. Deoarece, in timp, tehnologia evolueaza, e important sa ai de la inceput un plan bine facut, ca sa stii pozitia exacta a fiecarui fir si conducte din casa.
Spre exemplu, daca nu stii sigur unde sunt firele electrice in pereti si vrei sa montezi o noua priza iti va fi greu sa o conectezi, probabil va trebui sa distrugi o mare parte din perete pana gasesti firele.
Imagineaza-ti urmatoarea situatie: vrei sa agati un tablou greu si trebuie sa dai o gaura mare in perete pentru a-l sustine. Nu stii exact unde se afla firele electrice si dai din greseala gaura fix in instalatie. Consecintele pot fi grave, te poti curenta si poti ajunge in spital.
4. Proiecteaza spatiul cu gandul la viitor
Daca vrei sa locuiesti pentru mult timp in casa pe care o construiesti, trebuie sa te gandesti si la viitor cand o proiectezi. Poate acum familia ta e formata din doar doua persoane, dar pe viitor poate vrei sa ai doi copii. Astfel, numarul camerelor si impartirea spatiului se vor schimba in timp si e indicat sa ai macar o camera de oaspeti in plus astfel incat sa nu fii obligat sa te muti sau sa locuiesti inconfortabil daca familia ta se mareste.
Mai mult, ai in vedere ca tehnologia evolueaza si casa ta va trebui sa poata fi adaptata usor la ea. Spre exemplu, acum 50 de ani, oamenii nu erau nevoiti sa aloce un spatiu in casa pentru un televizor mare cu statie de jocuri sau sa aiba instalatia pregatita pentru internet wireless. Cu cat ai un spatiu mai usor configurabil, cu atat iti va fi mai usor sa schimbi casa in viitor, cu investitii minime.
Daca acorzi o atentie sporita planificarii fiecarui element inainte de constructie, casa ta va rezista in timp ca sa te poti bucura de confortul ei atat tu, cat si mostenitorii tai.
Sursa foto: Shutterstock
Ti-a placut acest articol?
Votati articolul
Nota: 4 din 10 voturiAboneaza-te GRATUIT la Newsletter-ul Afaceri la CHEIE
Citeste Raportul Special GRATUIT
Idei de Afaceri pentru 2024: 5 idei pentru Profit maximAdauga adresa ta de email si vei primi sfaturi, solutii si exemple pentru succesul afacerii tale
- → Afaceri de succes in 2016 - firma de catering!
- → Afaceri la cheie - OFERTA SPECIALA pentru fermieri si producatori agricoli
- → Top cele mai profitabile 17 afaceri la cheie in agricultura
- → Afaceri la cheie - toaletarea cateilor si pisicilor
- → Shaormerie - afacerea care se hraneste si creste din apetitul clientului!
- → Totul despre accesarea fondurilor UE pentru agricultura si zootehnie
- → Afaceri la cheie - cresterea lipitorilor. Deschide-ti propria ferma de lipitori!
- → Afaceri la cheie - Ghid practic pentru confectionarea de lumanari decorative
- → Propriul meu plan de afaceri - plan de afaceri model!
- → Afaceri la cheie - Castiga 20.000 euro/luna cu propria ta Ferma de Vipere!
Comentarii0 comentarii